ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Άδωνις Γεωργιάδης

Νέα πρόστιμα σε εισπρακτικές για παραβάσεις του νόμου

Οι παραβάσεις αφορούσαν, μεταξύ άλλων, όχληση οφειλετών πριν την πάροδο των δέκα ημερών από την ημέρα που ατέστη ληξιπρόθεσμη η οφειλή τους, όχληση οφειλετών με κλήσεις σε τηλέφωνο εργασίας και προσβλητική συμπεριφορά.

Διοικητικές κυρώσεις συνολικού ύψους 46.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε τέσσερις εισπρακτικές εταιρείες για αθέμιτες πρακτικές στην ενημέρωση οφειλετών, κατά παράβαση του νόμου 3758/2009.

Οι παραβάσεις, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, αφορούσαν:

  • όχληση οφειλετών πριν την πάροδο των δέκα ημερών από την ημέρα που κατέστη ληξιπρόθεσμη η οφειλή τους,
  • όχληση οφειλετών με κλήσεις σε τηλέφωνο εργασίας,
  • παρέκκλιση από τις εντολές του δανειστή,
  • παραπλανητική πληροφόρηση,
  • επίδειξη προσβλητικής συμπεριφοράς κατά την τηλεφωνική επικοινωνία.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λάζαρος Τσαβδαρίδης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσαβδαρίδης: Μέτρα στήριξης στη βιομηχανία με αδειοδοτήσεις και επενδύσεις

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, τόνισε την πρόθεση του υπουργείου για ενίσχυση της βιομηχανίας με απλοποίηση αδειών, μείωση γραφειοκρατίας, γρήγορες επενδύσεις και χαμηλότερο ενεργειακό κόστος, δίνοντας έμφαση στον ρόλο του ΣΒΑΠ.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Επενδύσεις με διαφάνεια και νομιμότητα στη Βουλή

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος τόνισε την έμφαση σε παραγωγικές επενδύσεις, καινοτομία και στήριξη της περιφέρειας, με 928 έργα άνω των 3 δισ. ευρώ να προχωρούν και πάνω από 150 εκατ. ευρώ να επιστρέφουν στο Δημόσιο.
Χρηματιστήριο Αθηνών κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΠ: Τέσσερα καίρια ερωτήματα για τις ξένες επενδύσεις

Το ΕΒΕΠ πρότεινε τέσσερα ερωτήματα και δέκα προτάσεις για το νομοσχέδιο ΑΞΕ, στηρίζοντας την έλξη ξένων επενδύσεων που ενισχύουν θέσεις εργασίας και τεχνογνωσία, και αξιολογεί θετικά τα κίνητρα για μεταποίηση και καινοτομία.
Κτήριο Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για Άμεσες Ξένες Επενδύσεις

Το νομοσχέδιο για τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις εισάγει διαδικασίες αξιολόγησης και παροχής κινήτρων και αναμένεται να περάσει κατά κύριο λόγο με ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ η αντιπολίτευση διατυπώνει ενστάσεις για ασάφειες.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για Άμεσες Ξένες Επενδύσεις

Το νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης εισάγει ειδικό πλαίσιο για Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, προσφέροντας κρατικές ενισχύσεις και ενιαίες διαδικασίες αξιολόγησης για επενδυτικά σχέδια με ξένα κεφάλαια, κυρίως στη μεταποίηση και βιομηχανία.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο Ινστιτούτο Μικρομηχανικής-Μικροσυστημάτων ιδρύει ο «Δημόκριτος»

Ανακοινώθηκε η ίδρυση του 7ου Ινστιτούτου στον ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», ενισχύοντας την έρευνα σε μικρομηχανική, μικροηλεκτρονική και ημιαγωγούς. Η νέα δομή θα προωθήσει την τεχνολογική πρόοδο και τη στρατηγική αυτονομία της χώρας.