Φώτο: The Modernist

SOS εκπέμπουν οι ξενοδόχοι, ζητούν άμεσα χρηματοδότηση 

«Όλη η προσπάθεια επιστροφής στην τουριστική κανονικότητα θα πέσει στο κενό και το ελληνικό καλοκαίρι θα παραμείνει μόνο ως διαφήμιση», τονίζει σε επιστολή της η ΠΟΞ.

Την ανάγκη να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, καθώς τα περισσότερα εξ αυτών θα παραμείνουν κλειστά, τονίζει σε επιστολή της προς τα υπουργεία Ανάπτυξης και Τουρισμου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ). 

Όπως αναφέρει η ΠΟΞ « Οι επιχειρήσεις - Μέλη μας έχουν διακόψει τη λειτουργία τους από τα μέσα Μαρτίου και είναι άγνωστο πότε θα έχουν ξανά εισπράξεις. Όσα ελάχιστα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία ξεκίνησαν τη λειτουργία τους παραμένουν κυριολεκτικά άδεια, τα δε εποχικά ξενοδοχεία έχουν να βάλουν χρήματα στα ταμεία τους από τον περασμένο Νοέμβριο. 

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι επιχειρήσεις επιβάλλεται να βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια προκειμένου να επαναλειτουργήσουν και να καλύψουν τις πάσης φύσεως υποχρεώσεις τους (πληρωμές στο Δημόσιο, εξόφληση προμηθευτών, πληρωμή επιταγών κλπ). Με προηγούμενες επιστολές μας επισημάναμε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν πολλά Μέλη μας στην προσπάθειά τους να χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες, ώστε πλην των άλλων να είναι σε θέση να καλύψουν και τις επιταγές των επόμενων μηνών.

Με λύπη μας όμως διαπιστώνουμε πως τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Ακόμα και οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις δανειοδότησης έγιναν δέκτες δεν έχουν λάβει ακόμα τη σχετική χρηματοδότηση, καθώς το ΕΤΕΑΝ δεν έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει στις αναγκαίες εγκρίσεις των ανωτέρω δανείων. Βρισκόμαστε πριν το τυπικό άνοιγμα της τουριστικής σαιζόν και είναι νομίζουμε εύκολα αντιληπτό πως χωρίς να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες χρηματοδοτήσεων και να εξασφαλισθεί η απαραίτητη ρευστότητα ΕΛΑΧΙΣΤΑ ξενοδοχεία τελικά θα ανοίξουν.

Όλη η προσπάθεια επιστροφής στη τουριστική κανονικότητα θα πέσει στο κενό και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ θα παραμείνει μόνο ως διαφήμιση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη πτώση στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας για το 7μηνο

Μόλις στο 36,5% η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αττικής κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, ενώ για το επτάμηνο έφθασε στο 62%, βάσει στοιχείων της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτσι θα ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός φέτος το καλοκαίρι

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σημείωσε πως χρειάζεται να υπάρξει επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας και υπογράμμισε πως απαιτούνται και χρηματοδοτικά εργαλεία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ξενοδόχοι ζητούν από το υπ. Τουρισμού να πληρώνει τους γιατρούς που απαιτούνται

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων τονίζει την αντίθεση της με την απαγόρευση των συνεδριακών εκδηλώσεων εντός των ξενοδοχείων και σημειώνει πως οι μονάδες δεν θα γίνουν νοσοκομεία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επανεκκίνηση του τουρισμού τη Δευτέρα, ανοίγουν τα μεγάλα ξενοδοχεία 

Με τη βοήθεια των υγειονομικών πρωτοκόλλων τα ελληνικά ξενοδοχεία επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς, αναμένοντας τους επισκέπτες απ' όλον τον κόσμο. Τι εκτιμούν οι επικεφαλής των μεγάλων ξενοδοχείων.