ΓΔ: 863.41 0.42% Τζίρος: 64.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Eurobank

Eurobank: Στο πλευρό των πελατών της που ενδιαφέρονται για προστασία πρώτης κατοικίας

Προσπάθειες να ανταποκριθεί στο ενδιαφέρον των πελατών της για ένταξη στον νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας κάνει η Eurobank.

Σε σειρά ενεργειών για τη διευκόλυνση των πελατών της προκειμένου να ενταχθούν στον νέο νόμο 4605 για την προστασία της πρώτης κατοικίας προχωρεί η Eurobank.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωποι της τράπεζας επικοινωνούν με όλους τους πελάτες, είτε με μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου (sms), είτε με αλληλογραφία (επιστολές), προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τις ευκαιρίες που προσφέρει ο νέος νόμος.

Αρμόδιο στέλεχος τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Eurobank θα επικοινωνήσει και με τους 35.000 πελάτες της που έχουν δάνειο με εγγύηση πρώτη κατοικία. Με την επικοινωνία αυτή ενημερώνει τους πελάτες ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου 4605 και μπορούν να υποβάλουν αίτημα ένταξής τους ή, εφόσον θέλουν, μπορούν να επισκεφθούν ένα κατάστημα Eurobank όπου εξειδικευμένο στέλεχος της τράπεζας θα τους βοηθήσει στην ολοκλήρωση και υποβολή της αίτησής τους.

Στα ύψη το ενδιαφέρον των δανειοληπτών

Στελέχη της τράπεζας επισημαίνουν επίσης ότι δημιουργήθηκε εξειδικευμένη τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης (Help Desk) για τους πελάτες που θέλουν να ολοκληρώσουν την αίτηση από το χώρο τους, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν κατάστημα. Ταυτόχρονα, τονίζεται επίσης ότι η τράπεζα θα επικοινωνήσει εκ νέου με όσους πελάτες της έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της αίτησης, χωρίς όμως να την ολοκληρώσουν, προκειμένου να τους προσφέρει τυχόν βοήθεια που ενδεχομένως χρειάζονται για την υποβολή της.

Τα πρώτα μηνύματα από την έναρξη της πρωτοβουλίας ενημέρωσης, είναι ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ποσοστό 60%-70% των πελατών της τράπεζας δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε υποβολή αιτήματος ένταξης στο νόμο, που σε μεγάλο βαθμό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο σε τράπεζα για παραβίαση της νομοθεσίας περί ακατάσχετου λογαριασμού

Πρόστιμο 110.000 ευρώ επέβαλε σε πιστωτικό ίδρυμα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για παράνομη και καταχρηστική παρακράτηση ποσών από λογαριασμούς μισθοδοσίας και συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς και καλεί την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να επιστήσει την προσοχή στις τράπεζες- μέλη της.
Oikonomia, Economy, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα αντέξει στις πιέσεις από τον πόλεμο η ανάπτυξη στην Ελλάδα

Όπως σημειώνει η Eurobank, οι νέες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα ξεπεράσει το 3% τα έτη 2022 και 2023 και θα είναι μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.
Oikonomia, Economy, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τριπλό πλήγμα στην ελληνική οικονομία έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία

Η Eurobank επισημαίνει τη μεγάλη αύξηση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο κατά 78%, την πτώση των δεικτών οικονομικού κλίματος, αλλά και τη συρρίκνωση παραγωγής στη μεταποίηση ύστερα από 6 τρίμηνα αύξησης.
Oikonomia, Economy, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Γιατί δεν πρέπει να σταματήσει η δημοσιονομική προσαρμογή

Καλύτερο από τις προβλέψεις το έλλειμμα του 2021. Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι αναγκαία για την καλλιέργεια θετικών προσδοκιών για τη μεσομακροπρόθεσμη πορεία της ελληνικής οικονομίας.