ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΑΣΕ: "Ικανά να δώσουν ώθηση στην οικονομία τα μέτρα Μητσοτάκη"

Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στέκεται η ΕΑΣΕ με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ.

Η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων χαιρετίζει με ανακοίνωσή της τις αναφορές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όσον αφορά στην οικονομική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει η κυβέρνηση, με ιδιαίτερη έμφαση στη φορολογική πολιτική.

Όπως επισημαίνει η ΕΑΣΕ, «η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από 28% σε 24% καθώς και στα μερίσματα σε 5% (από 10%), μπορούν να δώσουν την αναγκαία ώθηση που χρειάζεται σήμερα η ελληνική οικονομία για να πετύχει σημαντικά υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης. Ακόμη, οι σαφείς δηλώσεις για σταδιακή μείωση και οριστική κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης μεσοπρόθεσμα, βρίσκονται οπωσδήποτε στη σωστή κατεύθυνση».

"Λιγότερο και καλύτερο κράτος το 2023"

Η χώρα, σύμφωνα με την ΕΑΣΕ, «μπορεί το 2023 να βρεθεί σε μια κατάσταση λιγότερου και καλύτερου κράτους και με πιο ισχυρό ιδιωτικό τομέα, με χαμηλότερα δημοσιονομικά πλεονάσματα και μειωμένη φορολογία στα φυσικά πρόσωπα - παράγων αναγκαίος για να τονωθεί και η εγχώρια ζήτηση, η εγχώρια δαπάνη. Το ίδιο, οι αναγκαίες ιδιωτικοποιήσεις αλλά και οι γενναίες αναδιαρθρώσεις εταιρειών του δημόσιου τομέα μπορούν και πρέπει να προχωρήσουν, ώστε να δοθεί περαιτέρω αναπτυξιακή ώθηση».

Η ΕΑΣΕ πιστεύει ότι «όλα αυτά είναι αναγκαία διαρθρωτικά μέτρα. Η φορολογική ελάφρυνση φυσικών και νομικών προσώπων πρέπει να είναι ο κύριος στόχος, διότι είναι ο μόνος τρόπος να δοθεί ένα αυξημένο περιθώριο στην ιδιωτική οικονομία να ανακάμψει τη χώρα. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην αναβάθμιση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης - απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη διατηρήσιμης ανάπτυξης και ευημερίας.

Γι' αυτό και η ΕΑΣΕ έχει σταθερά διατυπώσει την πρόθεσή της να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, και να βοηθήσει με την τεχνογνωσία που διαθέτουν τα μέλη της στη διοίκηση μεγάλων οργανισμών και επιχειρήσεων, ώστε η χώρα να απελευθερωθεί από όποια δεσμά κρατούν τις μεγάλες δυνατότητές της αναξιοποίητες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Μηταράκης: Να δημιουργηθούν ποιοτικές θέσεις εργασίας

Ο υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ν. Μηταράκης σημείωσε πως «είναι σημαντικό να συνεχίσουμε με μειώσεις φόρων που αφορούν και την επιχειρηματικότητα, ώστε να μπορέσει η χώρα μας να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδύσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης από την ΔΕΘ

Κάλεσμα στους πολίτες για «μία Συμφωνία Δημιουργίας, Συμφωνία Δράσης και Αποτελέσματος, Συμφωνία Αναγέννησης και Προόδου» απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ και μίλησε για ανάπτυξη για όλους.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ας φροντίσει να μάθει ο κ. Μητσοτάκης την κοστολόγηση των μέτρων που εξήγγειλε»

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε πάνω από 2,5 ώρες για να επιβεβαιώσει πως ακυρώνει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% και τις 10.500 προσλήψεις καθηγητών,» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης σε ξένους επενδυτές: Έχουμε επιθετική ατζέντα μεταρρυθμίσεων

Μιλώντας στο συνέδριο του ΧΑ και της Morgan Stanley στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός δήλωσε αποφασισμένος να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις που προκαλούν αντιδράσεις. Τι είπε για την αύξηση των μισθών και τις ελληνικές startups.
Mitsotakis-Kyriakos-Thessaloniki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Μητσοτάκης: Κοσμογονία επενδύσεων γίνεται στα λιμάνια της χώρας

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως καταγράφεται σημαντική πρόοδος στις λιμενικές υποδομές της χώρας. Σημαντικός ο ρόλος του Λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου που θα είναι προσβάσιμο σε μικρά και μεσαία κρουαζιερόπλοια.