Φώτο: ΑΠΕ

Επίσκεψη Άρη Ξενόφου στο λιμάνι του Βόλου

Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών και συναντήσεων της διοίκησης του Ταμείου με τα λιμάνια για την στρατηγική ανάπτυξης και αξιοποίησής τους.

Επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) πραγματοποίησε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών και συναντήσεων της διοίκησης του Ταμείου με τα λιμάνια για την στρατηγική ανάπτυξης και αξιοποίησής τους.

Ο κ. Ξενόφος συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Χρήστο Τριαντόπουλο, την πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Βιολέττα Μήτρου, τον διευθύνοντα σύμβουλο, Σωκράτη Αναγνώστου, τα μέλη του ΔΣ και με εκπροσώπους των εργαζομένων, όπου συζήτησαν την πορεία του λιμανιού, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχουν ανακύψει λόγω των υγειονομικών συνθηκών, καθώς και τις προοπτικές του ΟΛΒ. 

Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώθηκε για την αύξηση του ενδιαφέροντος και της ζήτησης για ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής, κυρίως ιδιωτικής χρήσης, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την ανάπτυξη του yachting στην πόλη του Βόλου.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ, το λιμάνι του Βόλου θα είναι στο δεύτερο μέρος του πρώτου κύματος αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων, με τη διαγωνιστική διαδικασία να εκτιμάται ότι θα εκκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Παράλληλα, ο κ. Ξενόφος είχε επαφές με τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, με τον οποίο συζήτησαν τις προοπτικές της τοπικής οικονομίας και την θετική συνεισφορά που μπορεί να αναπτύξει το λιμάνι του Βόλου σε αυτή.

Στη συνέχεια, ο κ. Ξενόφος θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει εντός της ημέρας συνάντηση με τον πρόεδρο του Τεχνολογικού Πάρκου της Θεσσαλονίκης, Νίκο Ευθυμιάδη προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο του σχεδιασμού και την εξέλιξη των εργασιών για τη δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς, «Thess INTEC».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εντός των επόμενων ημερών ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Μετά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που εκτιμάται ότι θα βγει στον αέρα τη Δευτέρα ξεκινάει άμεσα η 1η φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από υποψήφιους επενδυτές, με τη διαδικασία μη δεσμευτικών προσφορών. Αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποιημένο το 80% των επενδυτών από το ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με έρευνα

Στο πλαίσιο της έρευνας, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να κάνουν μια σειρά αυθόρμητων σχολίων, προκειμένου να αναζητηθούν θετικές ή αρνητικές όψεις της εμπειρίας της συνεργασίας τους με το Ταμείο. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακό εργαλείο από το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιολόγηση των επιδόσεων του χαρτοφυλακίου

Με το νέο ψηφιακό εργαλείο που αναπτύσσεται για πρώτη φορά από δημόσιο οργανισμό στην Ελλάδα θα μπορεί να ενισχυθεί η διαφάνεια και να προσελκύσει υπεύθυνες επενδύσεις.