Φώτο: Shutterstock

Ένταξη 971 νέων επιχειρηματικών σχεδίων στο ΕΣΠΑ

Τα συνολικά ενταγμένα επιχειρηματικά σχέδια στη συγκεκριμένη δράση ανέρχονται πλέον στα 4.573 συνολικού προϋπολογισμού 115,9 εκατ. ευρώ.

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020, εντάσσονται 971 νέα επιχειρηματικά σχέδια, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπ. Ανάπτυξης. 

Τα εν λόγω σχέδια έχουν συνολική δημόσια δαπάνη 23.820.360 ευρώ, ενώ, όπως αναφέρει το υπουργείο με τις νέες αυτές εντάξεις, προσφέρεται σε ακόμη περισσότερους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι άνεργοι ή εργάζονται ως μισθωτοί ή αυτοαπασχολούμενοι, η δυνατότητα έναρξης/υποστήριξης της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους, καθώς και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. 

Σημειώνεται ότι τα συνολικά ενταγμένα επιχειρηματικά σχέδια στη συγκεκριμένη δράση ανέρχονται πλέον στα 4.573 συνολικού προϋπολογισμού 115.965.201 ευρώ, ενώ με ταχείς ρυθμούς αναμένεται, το αμέσως επόμενο διάστημα, να επακολουθήσουν κι άλλες εντάξεις.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Σκάλκος: Οι δύο πρώτες ελληνικές εταιρείες εξήλθαν από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η δημόσια χρηματοδότηση για την προώθηση των επιχειρηματικών συμμετοχών με τον γγ του υπ. Ανάπτυξης να τονίζει πως οι επενδύσεις στην καινοτομία παρουσιάζουν ένα ρίσκο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα η δεύτερη φάση καταβολής των 800 ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ

Αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του Covid-19 είδαν σήμερα στους λογαριασμούς τους την αποζημίωση ειδικού σκοπού.