Κωστής Χατζηδάκης

«Πράσινο φως» από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για Κασσιόπη

Εγκρίθηκε η μελέτη ανάπτυξης παραθεριστικού τουριστικού χωριού «Κασσιόπη Κέρκυρα» αποτελούμενο από ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων.

Συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, όπου εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν μια σειρά από σημαντικά πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα.

Μεταξύ αυτών, εγκρίθηκε η μελέτη ανάπτυξης παραθεριστικού τουριστικού χωριού «Κασσιόπη Κέρκυρα» αποτελούμενο από ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 180 κλινών, συγκρότημα επαύλεων, διαμερισμάτων, κέντρου αναζωογόνησης, καθώς και τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

  • Εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του σχετικού νόμου σε ακίνητο που περιλαμβάνει κτήριο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας -και «έργο τέχνης» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού- το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς, στην περιοχή του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, του Δήμου Αθηναίων.
  • Εγκρίθηκε ο καθορισμός συμπληρωματικών ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης και αλλαγής χρήσης σε διατηρητέο κτίριο, επί των οδών Καραϊσκου και Αλκιβιάδου του Δήμου Πειραιά.
  • Εγκρίθηκε ο καθορισμός συμπληρωματικών ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης σε διατηρητέο κτίριο επί της οδού Προδίκου, στην περιοχή Μεταξουργείου, του Δήμου Αθηναίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

gournes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προχωρά η ανάπτυξη του ακινήτου της πρώην βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου

Υπογραφές Χατζηδάκη - Βεσυρόπουλου στο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου. Η αξιοποίηση περιλαμβάνει θεματικά πάρκα-εμπορικά κέντρα και ζώνη τουρισμού και αναψυχής με ήπιες δραστηριότητες.