Μητσοτάκης: Το Ελληνικό είναι σύμβολο της Ελλάδας που οραματιζόμαστε

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, ξεκίνησαν οι εργασίες στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, με τις πρώτες κατεδαφίσεις κτιρίων. 

Ξεκίνησαν και επίσημα οι εργασίες στο Ελληνικό, μετά από αρκετές δεκαετίες παλινωδιών και καθυστερήσεων, παρουσία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη. 

Αναφερόμενος στο έργο ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «σήμερα είναι μια σημαντική συμβολική ημέρα καθώς βάζουμε τα θεμέλια για το νέο. Είναι ίσως το μεγαλύτερο έργο στη χώρα ένα έργο μακράς πνοής, το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο σε μια περιοχή που θα γίνει κυψέλη ανάπτυξης με χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι στο Ελληνικό θα «γίνει το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο» προσθέτοντας ότι «ο τόπος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης» ενώ τόνισε ότι «θα είναι ένα έργο σύγχρονο οικολογικό φιλικό προς το περιβάλλον και θα συμβολίζει την νέα Ελλάδα όπως όλοι την οραματιζόμαστε».

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι πρόκειται για ένα μαραθώνιο έργο, καθώς «σήμερα κάνουμε μια αρχή, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Μπορεί να χρειαστεί και μια δεκαετία. Αλλά κάθε ταξίδι ξεκινάει με ένα πρώτο βήμα. Αυτό κάνουμε σήμερα. Σήμερα τραβάμε μια γραμμή με το χθες και ξεκινάμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον».

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «συγκρούστηκε μια αντίληψη αδράνειας και μια αντίληψη που αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη ανάπτυξη μέσα από την όσμωση του ιδιωτικού τομέα, με το δημόσιο και εξασφαλίζει ότι ο χώρος αυτός θα είναι προσβάσιμος για όλους».

Οι πρώτες κατεδαφίσεις ξεκινούν από πέντε κτίρια τα οποία έχουν καθοριστεί με υπουργική απόφαση του υπ. Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Πρόκειται κατ ουσίαν για ένα σύμπλεγμα συνδεομενων κτιρίων ακριβώς δίπλα απ τις εγκαταστάσεις του πρώην δυτικού αερολιμένα όπως φαίνεται απ τα επίσημα τοπογραφικά διαγράμματα. Η κατεδάφιση, όπως ορίζει η απόφαση μπορεί να γίνει ως τις 31 Οκτωβρίου με επιβάρυνση οικονομική του αγοραστή, ήτοι της Lamda Development, ή του εγγυητή του. Το έργο της κατεδάφισης έχει αναλάβει η ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι η συνολική αξία του έργου φθάνει στα οκτώ δισ. ευρώ και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες διατάξεις για την υλοποίηση του Ελληνικού και την αξιοποίηση του λιμένα Αλεξανδρούπολης

Οι διατάξεις αφορούν την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, την προώθηση αποκρατικοποιήσεων, την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και την απρόσκοπτη διενέργεια δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: Σύμβολο μίας νέας εποχής για την Ελλάδα το Ελληνικό 

Εκτενές δημοσίευμα για την έναρξη εργασιών ανάπλασης στο Ελληνικό φιλοξενεί η οικονομική Handelsblatt σχολιάζοντας ότι από συνώνυμο της οικονομικής παρακμής γίνεται πλέον σύμβολο μιας νέας εποχής για την Ελλάδα.     
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα δέσμη μέτρων στήριξης 3,5 δισ. ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις, με μηδενισμό προκαταβολής φόρου για συγκεκριμένες επιχειρήσεις, αλλά και ένας τρίτος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής μεταξύ των νέων μέτρων της κυβέρνησης.