Φώτο: ΑΠΕ

ΑΑΔΕ: Πώς θα λαμβάνουν ΑΦΜ και κλειδάριθμο οι υπήκοοι τρίτων χωρών 

Αλλαγές στον τρόπο λήψης ΑΦΜ και χορήγησης κλειδάριθμου θα υπάρξει για τους αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ.

Αλλάζει ο τρόπος απόδοσης του ΑΦΜ και της χορήγησης κλειδαρίθμου για τους αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών, κατόχους αδειών που εκδίδονται και ανανεώνονται από τις υπηρεσίες ασύλου και της Ελληνικής Αστυνομίας, και οι οποίοι διαμένουν στην Ελλάδα και υπάγονται στην αρμοδιότητα της Α' και ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών.

Ειδικότερα, με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή, η χορήγηση ΑΦΜ γίνεται με κατανομή κατά αλφαβητική σειρά, βάσει του αρχικού γράμματος του επωνύμου τους, ως εξής:

  • Στην Α' ΔΟΥ Αθηνών (Αναξαγόρα 6- 8, Αθήνα 105 52), για όσους το επώνυμο ξεκινά από A έως και D.
  • Στην ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών (Λευκάδος 34, Αθήνα 113 62), για όσους το επώνυμο ξεκινά από E έως και K.
  • Στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού και Εναλλακτικής Φορολόγησης Φορολογικών Κατοίκων Ημεδαπής (Μετσόβου 4, Αθήνα 106 82), για όσους το επώνυμο ξεκινά από L έως και Q.
  • Στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας (Λεωφόρος Ηρακλείου 271, Νέα Ιωνία 142 31), για όσους το επώνυμο ξεκινά από R έως και Ζ.

Η διαδικασία αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή με τη δημοσίευση της απόφασης του κ. Πιτσιλή σε ΦΕΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: 40% περισσότερες από πέρυσι οι επιστροφές φόρου

Έως και το τέλος Ιουλίου, και για δηλώσεις, που υποβλήθηκαν οριστικά έως και τις 20 του ίδιου μήνα, είχαν πιστωθεί με τα ποσά των επιστροφών οι τραπεζικοί λογαριασμοί 509.000 φυσικών προσώπων, με το ποσό να ανέρχεται στα 121 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Αδυναμία φορολογικών εφαρμογών σε ΔΟΥ υπό ενοποίηση 4-10 Αυγούστου

Στο πλαίσιο της ενοποίησης των ΔΟΥ Ν. Σμύρνης στη ΔΟΥ Καλλιθέας, Αγ. Δημητρίου στη ΔΟΥ Ηλιούπολης και Π. Φαλήρου στη ΔΟΥ Γλυφάδας, καθώς και της λειτουργίας των νέων ΔΟΥ από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυρώσεις - «φωτιά» για παρεμπόδιση ελέγχων της ΑΑΔΕ και ταμειακές - «μαϊμού»

Υψηλά πρόστιμα, κλείσιμο επιχειρήσεων και αναστολή ΑΦΜ προβλέπει τροπολογία του υπ. Οικονομικών για περιπτώσεις βίαιης παρεμπόδισης ελέγχων και παραποίησης ταμειακών μηχανών.