ΓΔ: 910.29 0.69% Τζίρος: 82.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Χρέη άνω των 4 δισ. ευρώ ρυθμίστηκαν σε 120 δόσεις

Έσοδα 401,9 εκατ. ευρώ ήρθαν με την καταβολή της πρώτης δόσης από την ρύθμιση των 120 δόσεων με 660.082 συνολικές αιτήσεις να έχουν εγκριθεί.

Οφειλές προς την εφορία άνω των 4 δισ. ευρώ διακανονίστηκαν στο πλαίσιο της ρύθμισης των 120 δόσεων που έληξε χθες. Πρόκειται για οφειλές των οποίων -με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, έως και χθες το απόγευμα, λίγο πριν κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα- είχε καταβληθεί και η πρώτη δόση της ρύθμισης.

Ειδικότερα, η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε για 454.246 ρυθμίσεις, απο τις οποίες, με την καταβολή της πρώτης δόσης, εισπράχθηκαν έσοδα 401,9 εκατ. ευρώ. Συνολικά, το πλήθος των εγκεκριμένων αιτήσεων ρύθμισης ανήλθε σε 660.082, ενώ το συνολικό ρυθμιζόμενο ποσό που αντιστοιχεί σε αυτές ανέρχεται σε 6,370 δισ. ευρώ. Απο το ποσό αυτό, τα 4,498 δισ. ευρώ είναι αρχική οφειλή και το υπόλοιπο 1,872 δισ. ευρώ είναι προσαυξήσεις.

Πλέον, από σήμερα, οι οφειλέτες μπορούν να ρυθμίζουν τα χρέη τους προς την εφορία μόνο μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 ή 24 δόσεων, ανάλογα με την κατηγορία της οφειλής τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς «κλειδώνει» η ρύθμιση οφειλών σε ταμεία σε 120 δόσεις

Με την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ, την επαλήθευση των στοιχείων ασφαλισμένου/συνταξιούχου και την υποβολή αιτήματος προσδιορισμού οφειλών κατοχυρώνεται το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση.
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η αγορά χρειάζεται τις 120 δόσεις για εξόφληση των οφειλών

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τονίζει πως συνεχίζεται αδιάκοπο το μπαράζ ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες με νοικοκυριά και επιχειρήσεις να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Ποιες ενέργειες χρειάζεται να γίνουν ακόμα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να παγώσουν οι εισφορές και ρύθμιση οφειλών ζητούν οι βιοτέχνες

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών εφόσον ο πληθωρισμός κλείσει σε ετήσια βάση κοντά στο 9%, η πρώτη ασφαλιστική κατηγορία θα ανέβει στα 229 ευρώ από 210 που ήταν μέχρι σήμερα.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση για νέες θέσεις εργασίας, 24 δόσεις για χρέη στα ταμεία

Στο νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας προβλέπεται ότι το κράτος θα επιδοτήσει το 40% των ασφαλιστικών εισφορών σε περίπτωση μετατροπής συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης. Σε 24 δόσεις ρυθμίζονται οι ανεξόφλητες ασφαλιστικές εισφορές.