ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:52:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Χρέη άνω των 4 δισ. ευρώ ρυθμίστηκαν σε 120 δόσεις

Έσοδα 401,9 εκατ. ευρώ ήρθαν με την καταβολή της πρώτης δόσης από την ρύθμιση των 120 δόσεων με 660.082 συνολικές αιτήσεις να έχουν εγκριθεί.

Οφειλές προς την εφορία άνω των 4 δισ. ευρώ διακανονίστηκαν στο πλαίσιο της ρύθμισης των 120 δόσεων που έληξε χθες. Πρόκειται για οφειλές των οποίων -με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, έως και χθες το απόγευμα, λίγο πριν κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα- είχε καταβληθεί και η πρώτη δόση της ρύθμισης.

Ειδικότερα, η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε για 454.246 ρυθμίσεις, απο τις οποίες, με την καταβολή της πρώτης δόσης, εισπράχθηκαν έσοδα 401,9 εκατ. ευρώ. Συνολικά, το πλήθος των εγκεκριμένων αιτήσεων ρύθμισης ανήλθε σε 660.082, ενώ το συνολικό ρυθμιζόμενο ποσό που αντιστοιχεί σε αυτές ανέρχεται σε 6,370 δισ. ευρώ. Απο το ποσό αυτό, τα 4,498 δισ. ευρώ είναι αρχική οφειλή και το υπόλοιπο 1,872 δισ. ευρώ είναι προσαυξήσεις.

Πλέον, από σήμερα, οι οφειλέτες μπορούν να ρυθμίζουν τα χρέη τους προς την εφορία μόνο μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 ή 24 δόσεων, ανάλογα με την κατηγορία της οφειλής τους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς «κλειδώνει» η ρύθμιση οφειλών σε ταμεία σε 120 δόσεις

Με την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ, την επαλήθευση των στοιχείων ασφαλισμένου/συνταξιούχου και την υποβολή αιτήματος προσδιορισμού οφειλών κατοχυρώνεται το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι αλλάζει με τον νέο πτωχευτικό νόμο σε ρύθμιση χρεών και α' κατοικία

Ποιοι είναι οι δύο τρόποι διευθέτησης των οφειλών από νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Πώς θα στηρίζονται τα ευάλωτα νοικοκυριά για την προστασία της πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.