ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ΑΑΔΕ πινακίδα κτήριο

ΑΑΔΕ: Με νέο ρεκόρ έκλεισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2025

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των εμπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων για το 2025, με τις εφαρμογές της ΑΑΔΕ να λειτουργούν στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, διευκολύνοντας τη διαδικασία για φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Οι φορολογικές δηλώσεις για το φορολογικό έτος 2025 ολοκληρώθηκαν χθες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι εφαρμογές της ΑΑΔΕ άνοιξαν στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, 13 Μαρτίου 2026 για τα νομικά πρόσωπα και 16 Μαρτίου 2026 για τα φυσικά πρόσωπα.

Ο επαρκής χρόνος που παρασχέθηκε, σε συνδυασμό με την έγκαιρη προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων, συνέβαλαν καθοριστικά στη φετινή ομαλή διαδικασία υποβολής.

Συνολικά, για τα φυσικά πρόσωπα υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα 6.737.763 δηλώσεις, αριθμός αυξημένος κατά 31.672 σε σχέση με το 2025. Οι δηλώσεις αυτές αντιστοιχούν σε 8.954.982 φυσικά πρόσωπα, έναντι 8.914.700 πέρυσι.

Κατά μέσο όρο, υποβάλλονταν 51.433 δηλώσεις ημερησίως, έναντι 52.803 το προηγούμενο έτος, γεγονός που επιβεβαιώνει την ομαλότητα της φετινής διαδικασίας. Επιπλέον, έως χθες κατατέθηκαν 603.106 τροποποιητικές δηλώσεις από 563.765 υπόχρεους.

Από τις συνολικές δηλώσεις, 1.357.222 ήταν προ εκκαθαρισμένες, διευκολύνοντας τους δικαιούχους με απλοποιημένη διαδικασία. Από αυτές, 889.036 δηλώσεις υποβλήθηκαν αυτόματα, ενώ σε 260.431 περιπτώσεις απαιτήθηκε τροποποιητική δήλωση.

Για τα νομικά πρόσωπα, υποβλήθηκαν 385.515 εμπρόθεσμες δηλώσεις, έναντι 362.682 το 2025, σημειώνοντας αύξηση περίπου 23.000 δηλώσεων. Ο ημερήσιος ρυθμός υποβολής φέτος διαμορφώθηκε στις 2.877 δηλώσεις, παραμένοντας σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Αμφισβήτηση τεκμηρίων και δηλώσεις ΑΑΔΕ

Από τα 358.054 φυσικά πρόσωπα που φορολογούνται με βάση τα τεκμήρια, σε σύνολο 742.344 ατομικών επιχειρήσεων, μόλις 1.645 εκδήλωσαν πρόθεση αμφισβήτησης των τεκμηρίων, έναντι 2.603 το 2024, παρουσιάζοντας μείωση 37%.

Για το θέμα των φορολογικών δηλώσεων, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ανέφερε: «Η φετινή περίοδος υποβολής δηλώσεων κλείνει με νέα ρεκόρ εμπρόθεσμης υποβολής, τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα. Εκ μέρους όλων μας στην ΑΑΔΕ, ευχαριστούμε τους πολίτες που εκπλήρωσαν έγκαιρα τη σημαντική αυτή υποχρέωσή τους, καθώς και τους λογιστές- φοροτεχνικούς, που ανταποκρίθηκαν με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης στη διαδικασία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Ευχαριστούμε επίσης τους φορείς του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, που απέστειλαν εγκαίρως τα αναγκαία στοιχεία για την προσυμπλήρωση των δηλώσεων.

Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω τα στελέχη της ΑΑΔΕ, που εργάστηκαν εντατικά για να εξασφαλίσουν την έγκαιρη έναρξη και ομαλή ροή της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από κοινού, ώστε η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων να γίνεται κάθε χρόνο καλύτερη και πιο εύκολη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιλκίς: Σύλληψη άνδρα για απόπειρα τηλεφωνικής απάτης

Αστυνομικοί στο Κιλκίς συνέλαβαν έναν άνδρα για απόπειρα απάτης με τηλεφωνική μέθοδο, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη που είχε τραυματισμούς. Ο συνεργός του διέφυγε και αναζητείται, ενώ το θύμα παραλίγο να παραδώσει λίρες και κοσμήματα.
Βολισσός Χίος πανοραμική
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτοιμη η πλατφόρμα myBusinessSupport για νέες αιτήσεις στήριξης στη Χίο

Από 27 Ιουλίου 2026 ανοίγει η πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ για αιτήσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων στη Χίο που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2025, με τη διαδικασία να περιλαμβάνει τελική αίτηση και καθορισμό όρων στήριξης.
Θερμοκήπιο με καλλιέργεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέχρι 25 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις αλλαγών για ΟΠ και Ομάδες Παραγωγών

Έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2026 μπορούν κατ’ εξαίρεση να κατατεθούν αιτήσεις τροποποίησης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ομάδων Παραγωγών οπωροκηπευτικών, σύμφωνα με νέα απόφαση των υπουργείων και της ΑΑΔΕ.