ΓΔ: 907.06 -1.15% Τζίρος: 41.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Μαζική συμμετοχή στις 120 δόσεις, αιτήσεις για ρύθμιση χρεών 7,1 δισ.

Ένας στους τρεις οφειλέτες έχει υπαχθεί στη ρύθμιση, το 70% των αιτήσεων προήλθαν από οφειλέτες με μικρά χρέη, έως 500 ευρώ. Για ιδιαίτερα θετικό απολογισμό κάνει λόγο το υπουργείο Οικονομικών.

Παρά τους φόβους που είχαν εκφρασθεί και από τους εκπροσώπους των Θεσμών των δανειστών για αποτυχία της ρύθμισης των 120 δόσεων, το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για ιδιαίτερα θετικό απολογισμό, καθώς υποβλήθηκαν περισσότερες από 722 χιλιάδες αιτήσεις, για ρύθμιση οφειλών συνολικού ύψους 7,1 δισ. ευρώ.

«Οι πολίτες έσπευσαν μαζικά να υπαχθούν στη ρύθμιση», τονίζει το υπ. Οικονομικών και προσθέτει ότι «υπέβαλαν αιτήσεις ρύθμισης 722.109 οφειλέτες, για συνολικές οφειλές ύψους 7,1 δισ. ευρώ. Από αυτές, 217.276 αιτήσεις είναι ακόμη εκκρεμείς».

«Συνεπώς», προστίθεται στην ανακοίνωση, «1 στους 3 οφειλέτες συμπολίτες μας έχει υπαχθεί στη ρύθμιση, έχοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές ποσού μεγαλύτερου των 1.500 ευρώ. Η επιτυχία αυτή καθίσταται ακόμα μεγαλύτερη αν ληφθεί υπόψη ότι το 70% του συνόλου των οφειλετών αντιστοιχεί σε μικροοφειλέτες με χρέος έως 500 ευρώ και οι οποίοι δεν είχαν ουσιαστικό λόγο να ενταχθούν στη ρύθμιση, καθώς και σε οφειλέτες με χρέη παλαιών ετών των οποίων η είσπραξη καθίσταται ιδιαιτέρως δύσκολη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η αγορά χρειάζεται τις 120 δόσεις για εξόφληση των οφειλών

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τονίζει πως συνεχίζεται αδιάκοπο το μπαράζ ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες με νοικοκυριά και επιχειρήσεις να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Ποιες ενέργειες χρειάζεται να γίνουν ακόμα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επαναρρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας προτείνει στη ρύθμιση αυτή να ενταχθούν οφειλές που δεν είχαν ρυθμιστεί στο παρελθόν και άλλες που έχουν ήδη χαθεί. Να παραμείνει ενεργή η πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων.