ΓΔ: 2313.62 1.49% Τζίρος: 644.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Η ανεργία μειώνεται η Ελλάδα παραμένει «πρωταθλήτρια Ευρώπης»

Μειώθηκε το ποσοστό ανεργίας στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ τον Αύγουστο με την Ελλάδα να διατηρεί τα υψηλά ποσοστά της ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Το ποσοστό ανεργίας στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) μειώθηκε τον Αύγουστο κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας στο 5,1%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 1998 που είναι διαθέσιμα τα σχετικά στοιχεία για την περιοχή του ΟΟΣΑ. Τον Αύγουστο υπήρχαν 32,9 εκατομμύρια άνεργοι στην περιοχή του ΟΟΣΑ.

Στην Ευρωζώνη, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε τον Αύγουστο κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας στο 7,4%, όσο και τον Απρίλιο του 2008, λίγο πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση. Εκτός της Ευρώπης, το ποσοστό ανεργίας έμεινε σταθερό στον Καναδά (5,7%), το Μεξικό (3,5%) και τις ΗΠΑ (3,7%), ενώ μειώθηκε κατά 0,9 της ποσοστιαίας μονάδας στην Κορέα (στο 3,1%). Πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ κατά 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας στο 3,5%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1969.

Το ποσοστό ανεργίας των νέων (ηλικίας 15 έως 24 ετών) παρέμεινε σταθερό τον Αύγουστο στο 11,2% στην περιοχή του ΟΟΣΑ, αλλά παραμένει πάνω από το 25% στην Ελλάδα (στο δεύτερο τρίμηνο του 2019 για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία), την Ιταλία και την Ισπανία. Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών στις χώρες του ΟΟΣΑ μειώθηκε κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας στο 5,2%, οριακά υψηλότερα από το ποσοστό ανεργίας των ανδρών που παρέμεινε σταθερό στο 5,1%, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΟΣΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Ανοίγουν αύριο οι αιτήσεις για επιδοτούμενο πρόγραμμα μελισσοκομίας

Από αύριο 28/1 οι αιτήσεις για το επιδοτούμενο πρόγραμμα «Μελισσοκομία – Β’ Κύκλος» της ΔΥΠΑ Ιωαννίνων, διάρκειας 295 ωρών, με επίδομα 5€/ώρα για ανέργους στον Δήμο Πάργας και όμορους δήμους.
Γιώργος Κώτσηρας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώτσηρας στον ΟΟΣΑ: Η φορολογική πολιτική ενισχύει ανάκαμψη και εμπιστοσύνη

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Κώτσηρας συμμετείχε στη σύσκεψη της Φορολογικής Επιτροπής του ΟΟΣΑ στο Παρίσι και τόνισε ότι η αποτελεσματική φορολογική πολιτική στηρίζει την ανάκαμψη, ενώ αναφέρθηκε σε μεταρρυθμίσεις και μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: 915.889 εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Δεκέμβριο του 2025

Τους 915.889 έφτασαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη ΔΥΠΑ τον Δεκέμβριο 2025, 6,3% λιγότεροι από τον περσινό Δεκέμβριο αλλά 2,4% περισσότεροι από τον Νοέμβριο. Το 45,6% είναι άνεργοι άνω των 12 μηνών, το 64,3% γυναίκες.
Κτίριο ΓΣΕΕ Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ενδιάμεση έκθεση 2025 της ΓΣΕΕ για οικονομία και απασχόληση

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ δημοσιεύει σήμερα την ενδιάμεση έκθεση 2025, που δείχνει ότι η Ελλάδα παρουσιάζει υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη από τον μέσο όρο της ΕΕ, λόγω της στασιμότητας των μεγάλων οικονομιών.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για επιδότηση πρόσληψης 10.000 άνεργων γυναικών

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων που αφορά την πρόσληψη 10.000 άνεργων γυναικών, με έμφαση στις μητέρες ανήλικων παιδιών, με θέσεις πλήρους και μερικής απασχόλησης μέσω ΔΥΠΑ.