Προανήγγειλε νέα μεγάλη επένδυση ο Αδ. Γεωργιάδης

Ο υπ. Ανάπτυξης σημείωσε πως προχωρούν κανονικά οι διαγωνισμοί για τη ΔΕΠ και για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Θεσπρωτίας και Καβάλας.

Δεν έχουν «παγώσει» οι επενδύσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως οι αναβολές εγκαινίων για επενδύσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί εξαιτίας της παύσης των ταξιδιών. Παράλληλα ο υπουργός δήλωσε πως εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί ακόμα μια νέα μεγάλη επένδυση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «όλες οι μεγάλες επενδύσεις συνεχίζονται κανονικά, δεν έχει σταματήσει καμία. Σήμερα θα ξέρουμε αν θα μπορούμε να κάνουμε εκτάκτως και αύριο (Παρασκευή) διυπουργική για να εγκρίνουμε άλλη μια μεγάλη επένδυση που μας ήρθε από το Enterprise Greece. Δεν θέλω να την ανακοινώσω, γιατί είναι στο στάδιο της έγκρισης της από την Enterprise Greece». Σημείωσε επίσης πως «υπάρχει αναβολή εγκαινίων για επενδύσεις από την Κίνα γιατί τα ταξίδια από την Κίνα στην Ευρώπη έχουν σταματήσει».

Ο υπουργός τόνισε πως «καμία επένδυση δεν σταμάτησε λόγω κορονοϊού, μόνο η ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος πάγωσε από εμάς γιατί η αεροπορική βιομηχανία έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα άρα θα πουλούσαμε σε πολύ χαμηλότερο τίμημα» και σημείωσε πως προχωρούν οι διαγωνισμοί για τη ΔΕΠΑ και για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Θεσπρωτίας, Καβάλας.  

Για το Ταμείο Ανάπτυξης ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι στην πρώτη σύσκεψη που έγινε στόχος ήταν μια πρώτη καταγραφή των προτάσεων που θα γίνουν στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου. «Το μεγαλύτερο ρεκόρ σε πραγματικές πληρωμές κοινοτικών κονδυλίων έφτανε στο μέγιστο στα 5 δισεκ ευρώ. πρέπει να το διπλασιάσουμε, περίπου στα 10 δισεκ. ευρώ, δεν είναι τόσο εύκολο ούτε τόσο αυτονόητο, αλλά γι’ αυτό έγινε ο ανασχηματισμός» ανέφερε ο υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Περιμένουμε σημαντικές επενδύσεις στη βιομηχανία από τις ΗΠΑ

Την αισιοδοξία του ότι η ελληνική βιομηχανία θα στηριχθεί σημαντικά από τις ΗΠΑ εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στο καλύτερο επίπεδο.