Εγκρίθηκε στρατηγική βιομηχανική επένδυση ύψους 46 εκατ. ευρώ

Η επένδυση της Intertrade Hellas αφορά τη δημιουργία νέας μονάδες παραγωγής χαρτιού tissue και μετεγκατάσταση της υφιστάμενης δραστηριότητας της εταιρείας σε ιδιόκτητο οικόπεδο στα Οινόφυτα.

Για πρώτη φορά εγκρίνεται ως στρατηγική επένδυση, που θα προωθηθεί με γρήγορες διαδικασίες και ειδικά κίνητρα, μια βιομηχανική επένδυση. Πρόκειται για την επένδυση της Intertrade Hellas, συνολικού ύψους 46,17 εκατ. ευρώ, για την οποία «άναψε πράσινο» σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.), η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Άδ. Γεωργιάδη.

Η επένδυση αφορά τη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής χαρτιού tissue και μετεγκατάσταση της υφιστάμενης δραστηριότητας της εταιρείας σε ιδιόκτητο οικόπεδο στα Οινόφυτα. Πρόκειται, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, για την πρώτη έγκριση στρατηγικής επένδυσης στον τομέα της Βιομηχανίας, στην οποία παρέχονται φορολογικά κίνητρα και το κίνητρο της ταχείας αδειοδότησης.

Στόχος του εγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου είναι η δημιουργία νέας καθετοποιημένης μονάδας, μέσω της απόκτησης νέας γραμμής παραγωγής προϊόντος πρώτης ύλης χαρτιού tissue (Paper Mill) σε ιδιόκτητο οικόπεδο στη Βοιωτία. Από το έργο αναμένεται να δημιουργηθούν κατά βιώσιμο τρόπο 50 νέες θέσεις εργασίας.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία Intertrade Hellas Α.B.E.E., μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας χάρτου στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα (26 χώρες στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή).

Το επενδυτικό σχέδιο θα έχει θετικές επιπτώσεις:

  • στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση ενέργειας,
  • στην αύξηση της απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού,
  • στην ουσιώδη τόνωση της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας, καθώς και της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας,
  • στη συμβατότητα του είδους και του μεγέθους της επένδυσης σε σχέση με το φυσικό, οικιστικό και κοινωνικοοικονομικό υποσύστημα, καθώς και
  • θετικές επιπτώσεις σχετιζόμενες με την περιβαλλοντική, χωροταξική, οικονομική και κοινωνική διάσταση της επένδυσης σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Η επιτυχημένη υλοποίηση και λειτουργία της επένδυσης θα έχει σημαντικό όφελος για την εθνική και τοπική κοινωνία. Η καθετοποίηση της παραγωγής με παραγωγή πρώτης ύλης (που έως σήμερα εισάγεται), σε μια εποχή (COVID 19) που η εν λόγω δραστηριότητα φαίνεται να ευνοείται λόγω της ανάγκης για περισσότερη ατομική υγιεινή με προϊόντα μιας χρήσης, ενισχύει την επιχειρηματικότητα, ανταγωνιστικότητα και εξαγωγική δραστηριότητα όχι μόνον της εταιρείας αλλά και της χώρας, μέσω της βελτίωσης της κάλυψης των αυξημένων αναγκών της εγχώριας αλλά και της διεθνούς αγοράς σε επίπεδο κατανάλωσης, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Περιμένουμε σημαντικές επενδύσεις στη βιομηχανία από τις ΗΠΑ

Την αισιοδοξία του ότι η ελληνική βιομηχανία θα στηριχθεί σημαντικά από τις ΗΠΑ εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στο καλύτερο επίπεδο.