Φώτο: Shutterstock

Αυστηροποιεί την είσοδο των τουριστών η Ελλάδα

Σύμφωνα με γερμανική ιστοσελίδα, δυο Γερμανοί επιβάτες δεν ειχαν συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα και κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο 500 ευρώ.

Καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται συνεχώς στην Ελλάδα, η κυβέρνηση αυστηροποιεί τις προϋποθέσεις για τους τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν την χώρα. Όπως αναφέρει η γερμανική ιστοσελίδα Merkur.de «ένα μικρό λάθος από τους τουρίστες μπορεί να οδηγήσει σε ακύρωση των διακοπών τους».

Όπως αναφέρει η γερμανική ιστοσελίδα, η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες να μην επιβιβάζουν επισκέπτες με λανθασμένα έγγραφα. «Στην ουσία πρόκειται για κανονική βίζα» αναφέρει εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού πρακτορείου Ltur, μετά από ερώτηση του ειδικού σε θέματα τουρισμού Ραλφ Μπένκε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Merkur, από 1ης Ιουλίου οι τουρίστες πρέπει να παρουσιάσουν κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα ηλεκτρονικά συμπληρωμένη φόρμα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό των τουριστών. Όσοι φτάνουν με αεροπλάνο, πρέπει να το κάνουν τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την άφιξη.

Δύο επιβάτες από το Βερολίνο προς την Κρήτη δεν είχαν δώσει αυτή την ηλεκτρονική προειδοποίηση και κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο 500 ευρώ. Οι τουρίστες ανέφεραν σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ότι δεν είχαν ενημερωθεί για τους όρους εισόδου από κανέναν, όπως αναφέρει και το dpa. Σύμφωνα με την ελληνική κρατική τηλεόραση, είναι η πρώτη περίπτωση κατά την οποία οι ελληνικές αρχές επέβαλαν το ανακοινωθέν πρόστιμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Deutsche Welle: Λιγότεροι αλλά ενθουσιασμένοι τουρίστες που επέλεξαν την Ελλάδα

Οδοιπορικό της Γερμανικής Ραδιοφωνίας στα Χανιά αναζητεί απαντήσεις για την πορεία του ελληνικού τουρισμού. Οι επαγγελματίες του κλάδου προβληματίζονται και ελπίζουν στην επιμήκυνση της σεζόν.