ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
πάγκος λαϊκής αγοράς
Φώτο: Shutterstock

Θα δοθούν 14,8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση πωλητών λαϊκών αγορών

Οι δικαιούχοι παραγωγοί οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση ενίσχυσης μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής. Πόσο ορίζεται το ύψος του ποσού ενίσχυσης.

Άναψε το «πράσινο φως» για πίστωση 19,5 εκατ. ευρώ προς ενίσχυση παραγωγών λαϊκών αγορών και σπαραγγιών μετά την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Σχετικά με τους δικαιούχους των λαϊκών αγορών το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται στα 14.800.000 ευρώ. Σχετικά με τους παραγωγούς σπαραγγιών, το ύψος του ποσού ενίσχυσης ορίζεται σε 270 ευρώ/στρέμμα και το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους δικαιούχους ανέρχεται στα 4.731.210 ευρώ.

Αναλυτικά, για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών το ύψος του ποσού οικονομικής ενίσχυσης ορίζεται ως ακολούθως:

  • 1.500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα διεκόπη λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.
  • 1.500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η λειτουργία των οποίων ανεστάλη για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.
  • 500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα περιορίσθηκε λόγω τροποποίησης των όρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι παραγωγοί οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση ενίσχυσης μέσω αντίστοιχης εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΑΔΕ σε φορητό υπολογιστή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοικτή η εφαρμογή ΑΑΔΕ για υπεύθυνη δήλωση αγροτεμαχίων ΕΑΕ 2025

Σε λειτουργία τέθηκε η ψηφιακή εφαρμογή «Υπεύθυνη δήλωση κατοχής αγροτεμαχίου» στη myBusinessSupport για την ΕΑΕ 2025, διευκολύνοντας την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης μη ιδιοχρησιμοποιούμενων αγροτεμαχίων έως 20 στρέμματα.
Κώστας Τσιάρας Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Στόχος η ενίσχυση των γυναικών στον πρωτογενή τομέα

Ο Κ. Τσιάρας τόνισε στη 31η Agrotica πως η ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας στον πρωτογενή τομέα είναι στρατηγική επιλογή για ανθεκτική παραγωγή, ενώ υπογράμμισε την εξέλιξη της σύγχρονης αγρότισσας τόσο σε γνώσεις όσο και σε δεξιότητες.
Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Στρατηγική στήριξης για έναν πιο ανθεκτικό πρωτογενή τομέα

Ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρας, από την 31η Agrotica, τόνισε ότι η γεωργία αντιμετωπίζει προκλήσεις λόγω γεωπολιτικής αβεβαιότητας και κλιματικής κρίσης. Η κυβέρνηση παρακολουθεί και στηρίζει τον πρωτογενή τομέα.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσιάρας: Στήριξη στον πρωτογενή τομέα εν μέσω γεωπολιτικής αστάθειας

Ο Κώστας Τσιάρας, εγκαινιάζοντας την 31η Agrotica, τόνισε πως ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή φέρνει αβεβαιότητα για την αγροτική παραγωγή. Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις επιπτώσεις και αναζητά λύσεις για την ελληνική ύπαιθρο.
Λογότυπο προγράμματος ΕΣΠΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Πάνω από 3 δισ. € επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα με το ΕΣΠΑ

Ο Κώστας Τσιάρας τόνισε τη σημασία του νέου ΕΣΠΑ για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Θεσσαλίας και της Καρδίτσας, επισημαίνοντας πως μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων ενισχύεται η τοπική οικονομία με επενδύσεις σε υποδομές και επιχειρηματικότητα.