ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Παράταση της ρύθμισης για τα αδήλωτα τετραγωνικά ζητούν οι λογιστές 

Τι υπογραμμίζει σε επιστολή της προς τον υπ. Εσωτερικών η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ). 

Την ανάγκη να υπάρξει παράταση της ρύθμισης που αφορά τα αδήλωτα τετραγωνικά ζητά με επιστολή της προς τον υπ. Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ). 

Όπως τονίζει στην επιστολή της αρκετοί εξ αυτών που δεν έχουν ακόμη υποβάλει δήλωση είναι κάτοικοι του εξωτερικού και ομογενείς και ως εκ τούτου υπάρχει δυσκολία να είναι τυπικοί ως προς την καταληκτική ημερομηνία υποβολής που είναι η 31η Αυγούστου. 

Στην επιστολή της ΠΟΦΕΕ τονίζεται ότι: «Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Σχετικά με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων τετραγωνικών στους Δήμους, χρειάζεται επειγόντως να σας ενημερώσουμε με τα ακόλουθα και να ζητήσουμε σχετικά να εξυπηρετήσετε ένα σημαντικό μέρος των πολιτών ιδιοκτητών, οι οποίοι εν όψει της προθεσμίας που λήγει στις 31 Αυγούστου, λόγω δυσκολιών που αντιμετωπίζουν να συμπληρώσουν σωστά τα αδήλωτα εμβαδά ακινήτων αλλά και τους κενούς και μη ηλεκτροδοτούμενους χώρους, στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (https://tetragonika.govapp.gr/), απευθύνονται σε εμάς.

Κυρίως μεταξύ του μεγάλου πλήθους των ιδιοκτητών που δεν υπέβαλλαν ακόμη, είναι κάτοικοι εξωτερικού και Έλληνες της Ομογένειας με ακίνητα στην Ελλάδα.

Θέλουμε προκαταβολικά, για άρση παρερμηνειών να υπενθυμίσουμε, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα αυτό δεν αποτελεί προδήλως δηλωτική υποχρέωση του Λογιστή – Φοροτεχνικού, που είναι εξουσιοδοτημένος στην ΑΑΔΕ, αλλά εντάσσεται (παρείσακτα) στη σχέση εμπιστοσύνης που αποτελεί θεμελιώδη κανόνα δεοντολογίας της επαγγελματικής και κοινωνικής ευθύνης του ελεύθερου επαγγελματία προς τον πελάτη του. Επιπρόσθετα σημειώστε ότι ο Λογιστής επιλαμβάνεται μόνο εφόσον του το ζητήσει σχετικά ο πολίτης – ιδιοκτήτης και του δώσει εντολή.

Επί του θέματος: Κύριε υπουργέ, 
Βεβαίως ως θεσμικός εταίρος και φορέας της αγοράς και της κοινωνίας η Ομοσπονδία μας, αντιπροσωπεύοντας 49 Ενώσεις σε όλες τις περιφέρειες της Χώρας, δεν παραγνωρίζει την πρωτοβουλία που πήρατε ως κυβέρνηση και προσωπικά ως Υπουργείο Εσωτερικών να καθιερώσετε το πολύ σωστό μέτρο με το οποίο δώσατε τη δυνατότητα να γίνουν αιτήσεις ηλεκτρονικά από τους πολίτες, για τη δήλωση των "ξεχασμένων" τετραγωνικών μέτρων, όπου διαφέρει το Ε9 από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αναδρομική αποφυγή προστίμων καθώς οι επιβαρύνσεις στις αλλαγές θα αρχίζουν από 01.01.2020
».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χέρι σε κάλπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλεκτρονική ψήφος φέρνει νέα αρχή στα Συμβούλια Νέων

Το ΥΠΕΣ σχεδιάζει μέτρα τόνωσης για τα Δημοτικά Συμβούλια Νέων, προσβλέποντας σε περισσότερη συμμετοχή νέων με την εισαγωγή ηλεκτρονικής ψήφου, καθώς σήμερα λειτουργούν μόλις σε 24 από τους 332 δήμους.
Βασίλης Σπανάκης ομιλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπανάκης: 234.502 ευρώ για τα αδέσποτα στον Δήμο Καλαμάτας

Ο Δήμος Καλαμάτας εφαρμόζει επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων με δράσεις περίθαλψης, σίτισης και ενημέρωσης πολιτών, διαθέτοντας 234.502 ευρώ για το 2025, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Β. Σπανάκης.
Συνεδρίαση κοινοβουλίου Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιβάνιος: Να ψηφιστεί τώρα η ψήφος αποδήμων για τις επόμενες εκλογές

Οι φορείς της Ομογένειας χαιρέτισαν θετικά την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές, ζητώντας βελτιώσεις. Ο υπ. Εσωτερικών κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν το νομοσχέδιο για να ισχύσει η ρύθμιση από τις επόμενες εκλογές.
ΚΕΠ Δήμου Κηφισιάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο ΚΕΠ στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, ανακοινώνει ο Β. Σπανάκης

Το ΚΕΠ Μελιτειέων μεταφέρεται σε νέο δημοτικό χώρο με καλύτερη προσβασιμότητα και ασφάλεια, καλύπτοντας τις ανάγκες δημοτών και ΑμεΑ. Η μεταφορά εντάσσεται στον εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ για ποιοτικότερη εξυπηρέτηση.
Κτίριο Νέα Δημοκρατία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Σπανάκης: 115 έργα του ΥΠΕΣ υλοποιούνται στην Αργολίδα

Ο υφυπουργός Β.Π. Σπανάκης, μιλώντας στο Άργος, υπογράμμισε τη σταθερότητα της κυβέρνησης, αναφέρθηκε στη μείωση φόρων και τις φοροαπαλλαγές, στη στήριξη της οικογένειας, στους συνταξιούχους και στην αύξηση μισθών και θέσεων εργασίας.