Φώτο: Shutterstock

Με αρνητικό επιτόκιο τα έντοκα, μεγάλη υπερκάλυψη της δημοπρασίας

Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,312 εκατ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 3,5 φορές, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 0,1%.

Για πρώτη φορά μετά την πανδημία, τα εξάμηνα έντοκα ελληνικά ομόλογα βρέθηκαν με αρνητικό επιτόκιο καθώς διαμορφώθηκε στο -0,1%  και την έκδοση να υπερκαλύπτεται, με το Δημόσιο να αντλεί από την σημερινή δημοπρασία το ποσό των 487,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, η έκδοση εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 375 εκατ. ευρώ υπερκαλύφθηκε κατά 3,5 φορές καθώς υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,312 εκατ. ευρώ.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020. Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους  του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 112,5 εκατομμυρίων ευρώ

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020, στις 12μ.μ

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας για 15ετές ομόλογο: Στόχος ένα επιτόκιο χαμηλότερο του 1,91%

Θα είναι «ένα ακόμα δείγμα της εμπιστοσύνης των αγορών στην ελληνική οικονομία», τόνισε ο υπ. Οικονομικών, ενημερώνοντας την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την έξοδο της χώρας στις αγορές.