Φωτό Pixabay

Παράταση έως 31/10 της τηλεργασίας για την Περιφέρεια Αττικής 

Η παροχή τηλεργασίας αφορά το 40% των εργαζομένων μίας ιδιωτικής επιχείρησης, ενώ θα πρέπει να υπάρχει και κλιμακωτό ωράριο προσέλευση σε περιπτώσεις που η τηλεργασία δεν είναι δυνατή.

Την παράταση της υποχρέωσης εφαρμογής των μέτρων της τηλεργασίας και του κλιμακωτού ωραρίου στην έναρξη και λήξη της εργασίας των εργαζομένων μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2020 ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας. 

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι παρατείνεται, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοιού COVID-19, η ισχύς των έκτακτων και προσωρινών μέτρων του άρθρου 235 του ν. 4272/2020 για την Περιφέρεια Αττικής ως προς την οργάνωση του χρόνου εργασίας για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τόπου εργασίας. 
 
Μεταξύ αυτών, παίρνει παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και η υποχρέωση εφαρμογής του 40% τηλεργασίας στους εργασιακούς χώρους στον ιδιωτικό τομέα καθώς και της εφαρμογής κλιμακωτού ωραρίου έναρξης και λήξης της εργασίας για κάθε εργαζόμενο για λόγους αποφυγής συνωστισμού στους εργασιακούς χώρους. 

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι τα παραπάνω προσωρινά, έκτακτα αλλά απολύτως αναγκαία μέτρα αφορούν αποκλειστικά την Περιφέρεια Αττικής.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διεύρυνση των μέτρων για την προστασία της εργασίας εξετάζει η κυβέρνηση

«Με τα έκτακτα μέτρα που λάβαμε, προστατέψαμε την αγορά εργασίας και αποτρέψαμε ισχυρό κύμα απολύσεων ενώ η δέσμη των ευεργετικών μέτρων θα ενισχυθεί, διευρυνθεί και συνεχιστεί για όσο χρειαστεί» δήλωσε ο Γ. Βρούτσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλούνται να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση οι εργαζόμενοι στον τουρισμό

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση καλούνται οι εργαζόμενοι στον τουρισμό να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωσης ειδικού σκοπού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για τις οικονομικές ενισχύσεις – Τι ισχύει για επιχειρήσεις, εργαζόμενους

Έως τις 20 Απριλίου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις όσοι δικαιούνται τις έκτακτες χορηγήσεις που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Τι ισχύει για επιχειρήσεις, εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.