ΓΔ: 932.96 2.15% Τζίρος: 88.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Νέους δασμούς και στο ελληνικό αλουμίνιο θέλουν να επιβάλλουν οι ΗΠΑ

Όπως ανέφερε ο υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ Γ. Ρος, θα επιβληθούν νέοι δασμοί ύψους 1,96 δισ. δολαρίων. Ποιες άλλες χώρες επηρεάζονται από αυτή την απόφαση.

Να επιβάλλουν νέους δασμούς στις εισαγωγές προϊόντων φύλλων αλουμινίου, ύψους 1,96 δισεκ. δολαρίων, από 18 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αποφάσισε η αμερικανική διοίκηση επειδή κρίθηκε ότι γινόταν ντάμπινγκ στα προϊόντα αυτά, όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.

Οι δασμοί επιβλήθηκαν άμεσα σε χώρες, όπως η Γερμανία και το Μπαχρέιν, αν και η απόφαση του υπουργείου για το ντάμπινγκ ήταν προκαταρκτική, είπε ο Ρος στο Fox Business Network. Εκτός από την Ελλάδα, όπως σημείωσε ο Γ. Ρος, από την απόφαση επηρεάζονται επίσης η Βραζιλία, η Κροατία, η Αίγυπτος, η Ινδία, η Ινδονησία, η Ιταλία, το Ομάν, η Ρουμανία, η Σερβία, η Σλοβενία, η Νότια Αφρική, η Νότια Κορέα, η Ισπανία, το Ταϊβάν και η Τουρκία.

Ο Αμερικανός υπουργός πρόσθεσε ότι την τελική απόφαση θα λάβει η Επιτροπή για το Διεθνές Εμπόριο των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2021. Η Κίνα, είπε, δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αλουμινίου, κάτι που οδήγησε σε υπερβάλλουσα παραγωγική δυναμικότητα της Κίνας που εκτόπισε την παραγωγή σε άλλες χώρες και κατέληξε σε ντάμπινγκ στις ΗΠΑ.

Οι δασμοί είναι υψηλότεροι για τα γερμανικά προϊόντα, με συντελεστές 52% έως 132%, ενώ οι συντελεστές για τα προϊόντα του Μπαχρέιν είναι μονοψήφιοι. Ο Ρος είπε ότι η αύξηση της κατανάλωσης στις ΗΠΑ ορισμένων προϊόντων εν μέσω της πανδημίας, όπως των οχημάτων και σκαφών αναψυχής, αύξησε τη σημασία της τιμολόγησης των φύλλων αλουμινίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

startups-Ellada-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνονται οι startups με Έλληνες ιδρυτές που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ

Μπορεί κάποιοι από τους ιδρυτές, αν και ελληνικής καταγωγής, να μην έχουν την ελληνική υπηκοότητα, η ενημέρωσή τους για τα πλεονεκτήματα που έχει, πλέον, η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός μπορεί να οδηγήσει σε νεές επενδύσεις στη χώρα μας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ανοδική τροχιά ο ελληνικός εξορυκτικός κλάδος μετά το δύσκολο 2020

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας Α. Κεφάλας, αντιμετωπίστηκε έγκαιρα το αρνητικό κύμα που έφερε η πανδημία και μειώθηκαν οι επιπτώσεις από τα προβλήματα που προκλήθηκαν στις μεταφορές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάιατ: Συνεχίζουμε την επένδυσή μας στην ελληνική επιχειρηματικότητα

O πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα δηλώνει εντυπωσιασμένος από την ανθεκτικότητα του ελληνικού λαού και του ελληνικού οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας ακόμη και εν μέσω των προκλήσεων της πανδημίας.