ΓΔ: 2472.24 0.19% Τζίρος: 27.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:38:36
Φώτο: Yπουργείο Ανάπτυξης

Νέες εντάξεις για τη χρηματοδότηση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Τα συνολικά ενταγμένα επιχειρηματικά σχέδια ανέρχονται πλέον σε 4.973, συνολικού προϋπολογισμού 125.791.739 ευρώ.

Συνεχίζονται οι εντάξεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σήμερα, ανακοινώνονται 189 νέα επιχειρηματικά σχέδια στη δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β’ κύκλος)», συνολικής δημόσιας δαπάνης 4.560.801 ευρώ. 

Η συγκεκριμένη δράση χρηματοδοτεί πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι είτε άνεργοι είτε αυτοαπασχολούμενοι ή εργάζονται ως μισθωτοί, προκειμένου να ιδρύσουν νέα ή να ενισχύσουν υφιστάμενη επιχείρηση συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους. Επιδίωξη του προγράμματος είναι η ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης των πτυχιούχων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τα συνολικά ενταγμένα επιχειρηματικά σχέδια ανέρχονται πλέον σε 4.973, συνολικού προϋπολογισμού 125.791.739 ευρώ. Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινούν 13 Περιφερειακά Hubs Καινοτομίας με έμφαση στις νέες τεχνολογίες

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε ότι το υπουργείο προωθεί μια καινοτόμο, πράσινη και ψηφιακή οικονομία, εστιάζοντας στη σύνδεση με την αυτοδιοίκηση και ενισχύει hubs καινοτομίας στις περιφέρειες, με επίκεντρο νέες τεχνολογίες.
Τάκης Θεοδωρικάκος βουλή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνεται έως 24 Ιουλίου η προθεσμία για τα τρία καθεστώτα του νόμου

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε παράταση έως τις 24 Ιουλίου 2026 για την υποβολή επενδυτικών προτάσεων στα καθεστώτα «Μεγάλες Επενδύσεις», «Περιοχές Ειδικής Ενίσχυσης» και «Μεταποίηση».