ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Texnologia
Shutterstock

Ημερίδα για τις νέες τεχνολογίες από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο 

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και θα ασχοληθεί με τις δυνατότητες αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργούν οι νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητα αλλά και το επιχειρείν.

Ημερίδα με θέμα: «Πολιτική προστασία: Νέες τεχνολογίες και εφαρμογές», διοργανώνει ψηφιακά, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ‪την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020‬, με τη συμμετοχή στελεχών 13 γερμανικών επιχειρήσεων του τεχνολογικού κλάδου καθώς και καταξιωμένων ειδικών από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα γεγονότα της εποχής στα θέματα υγείας, προστασίας και ασφάλειας και κυβερνοασφάλειας, φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη ισχυρών μηχανισμών προστασίας και υπογραμμίζουν το ενδιαφέρον για την ημερίδα που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο με την υποστήριξη του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

Η ημερίδα και οι επιχειρηματικές συναντήσεις απευθύνονται σε ελληνικές επιχειρήσεις, που περιλαμβάνουν στις υπηρεσίες/προϊόντα τους λύσεις προστασίας, ασφάλειας και πρόληψης, καθώς επίσης και σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και σε κάθε είδους νομική οντότητα. Η ενότητα για τις λύσεις ατομικής προστασίας, περιλαμβάνει προτάσεις, όπως αντιβακτηριδιακός φωτισμός και εξαερισμός για ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός, τεχνολογίες ελέγχου εισόδων, θερμικές κάμερες και βιομετρικοί σαρωτές, εξοπλισμός ατομικής προστασίας για την πρόληψη και προστασία του κοινού αλλά και των εργαζομένων και εξοπλισμός διάσωσης και σωσίβια. Η ενότητα για τις ψηφιακές λύσεις περιλαμβάνει Incident Management, Data Protection και Cloud υπηρεσίες, Cyber security, smart shopfloor και ID-Solutions. 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν o επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Michael Dorn και η εκπρόσωπος από το τμήμα Ασφάλειας και 'Αμυνας του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, Birgit Banße.

 Από την ελληνική πλευρά, στην εκδήλωση έχει προσκληθεί να απευθύνει ομιλία εκπρόσωπος της γενικής γραμματείας Προστασίας του Πολίτη, ενώ το κλείσιμο θα κάνει ο διευθυντής Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας του ελληνικού υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Δρίβας, με ομιλία σχετικά με τα δεδομένα, τις προοπτικές και τις ανάγκες της Ελλάδας. Από τη γερμανική πλευρά, στέλεχος του Συλλόγου Τεχνολογιών Ασφάλειας VfS e.V. θα αναλύσει τα δεδομένα και καλές πρακτικές της Γερμανίας, ενώ, για να καλυφθεί η θεματολογία για καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες, έχει προσκληθεί εκπρόσωπος Ινστιτούτου Ψηφιακών Ερευνών.

Επιχειρήσεις ή και φορείς του κλάδου, που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν Β2Β συνάντηση, μπορούν να ανατρέξουν στα προφίλ των γερμανικών εταιρειών της επιχειρηματικής αποστολής, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου, και να συμπληρώσουν τη φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι τις ‪30 Οκτωβρίου‬. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ουκρανία και πανδημία φέρνουν σοβαρές προκλήσεις στα logistics

Ανάλυση της Επιτροπής Logistics του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου σημειώνει πως επικρατεί η τάση στην αγορά για αύξηση του στοκ των προϊόντων λόγω των φόβων για ελλείψεις και αύξηση του κόστους κτήσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Μέχρι 30/9 δηλώσεις συμμετοχής στην "Anuga 2023"

Εκθέτες και εμπορικοί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών μέσω των 10 ειδικών εκθέσεων, που λαμβάνουν χώρα στην Anuga.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σεζόν ρεκόρ για Κρήτη προβλέπουν οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες

Η αεροπορική Tuifly δεν σχεδιάζει καμία ακύρωση πτήσης, σε αντίθεση με τη Lufthansa και άλλες αεροπορικές εταιρίες ανέφερε ο επικεφαλής της Tui Γερμανίας, Στέφαν Μπάουμερτ. Στο 10% οι φετινές ανατιμήσεις των πακέτων ταξιδίων.
Eurozone, Evrozoni, Germany, Germania, Euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτοβουλίες για ενδυνάμωση των εμπορικών δεσμών Ελλάδας και Γερμανίας

Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Βασίλειο Γούναρη η νέα διοίκηση αναλαμβάνει έργο σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της γεωπολιτικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.