ΓΔ: 908.95 3.66% Τζίρος: 32.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:39:45 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Έρχονται μέτρα στήριξης σε θέατρα, σινεμά, τουριστικά λεωφορεία, ΚΤΕΛ

Θα δίνεται η δυνατότητα στο κράτος να αγοράζει ένα σημαντικό ποσοστό των εισιτηρίων στα θεάματα. Προχωρά η έκδοση ΚΥΑ για την αποζημίωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ.

Μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και των συναυλιών όπως και για τα τουριστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε προχωρά άμεσα νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να αγοράζει ένα σημαντικό ποσοστό των εισιτηρίων σε θέατρα, κινηματογράφους και συναυλίες, ενώ μετά το τέλος της πανδημίας θα επιστρέφονται με την μορφή κοινωνικού εισιτηρίου.

Παράλληλα, προχωρά η έκδοση ΚΥΑ για την οικονομική αποζημίωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ για τις κενές θέσεις που υποχρεούνται να έχουν λόγω της πανδημίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε ότι δεδομένου ότι κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει η πανδημία, η κυβέρνηση έχει ήδη δημιουργήσει «εργαλεία» για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται και τα οποία θα χρησιμοποιούνται μέχρι να λήξει η πανδημία.

Σε ξεχωριστή του συνέντευξη, ο κ. Σκυλακάκης είπε πως γίνονται διορθώσεις σε κλάδους που πλήττονται από τον κορονοϊό, επισημαίνοντας ότι «η ύφεση στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας είναι στο 8%», αλλά δεν αποκλείεται «να αυξηθεί αν υπάρξει επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων και υπάρξει lockdown».

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skylakakis, ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Σκυλακάκης: Δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για μόνιμα επιδόματα

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε ότι «το 2021 δεν έχουμε ανάπτυξη αλλά βρισκόμαστε σε τροχιά ανάκαμψης. Θα επιτύχουμε ανάπτυξη όταν η οικονομία επιστρέψει υψηλότερα από τα επίπεδα του 2019».
Skylakakis, Skilakakis, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Τα φορολογικά έσοδα αυξάνονται λόγω αύξησης του ΑΕΠ

Τί απαντά στην Έφη Αχτσιόγλου, μετά την κατηγορία της προς την κυβέρνηση ότι μετατρέπει την ακρίβεια σε ευκαιρία για αύξηση των φορολογικών εσόδων, με βάση τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Metrita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ύψη τα έσοδα του προϋπολογισμού, συναγερμός για τον πληθωρισμό

Καλύτερα από τον στόχο εξελίσσονται τα φορολογικά έσοδα και το έλλειμμα, ενώ ο Θ. Σκυλακάκης επισημαίνει την έξαρση του πληθωρισμού και καλεί τις επιχειρήσεις να δείξουν αυτοσυγκράτηση.
Skylakakis, ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με έλλειμμα 7,3% δεν μπορεί να υπάρξει μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η πρώτη δόση για το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί έως και τις 10 Δεκεμβρίου, ενώ υπογράμμισε ότι θα δοθεί προκαταβολικά το επίδομα σε όσους το πήραν πέρυσι.