Φώτο: ΑΠΕ

Έρχονται μέτρα στήριξης σε θέατρα, σινεμά, τουριστικά λεωφορεία, ΚΤΕΛ

Θα δίνεται η δυνατότητα στο κράτος να αγοράζει ένα σημαντικό ποσοστό των εισιτηρίων στα θεάματα. Προχωρά η έκδοση ΚΥΑ για την αποζημίωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ.

Μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και των συναυλιών όπως και για τα τουριστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε προχωρά άμεσα νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να αγοράζει ένα σημαντικό ποσοστό των εισιτηρίων σε θέατρα, κινηματογράφους και συναυλίες, ενώ μετά το τέλος της πανδημίας θα επιστρέφονται με την μορφή κοινωνικού εισιτηρίου.

Παράλληλα, προχωρά η έκδοση ΚΥΑ για την οικονομική αποζημίωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ για τις κενές θέσεις που υποχρεούνται να έχουν λόγω της πανδημίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε ότι δεδομένου ότι κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει η πανδημία, η κυβέρνηση έχει ήδη δημιουργήσει «εργαλεία» για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται και τα οποία θα χρησιμοποιούνται μέχρι να λήξει η πανδημία.

Σε ξεχωριστή του συνέντευξη, ο κ. Σκυλακάκης είπε πως γίνονται διορθώσεις σε κλάδους που πλήττονται από τον κορονοϊό, επισημαίνοντας ότι «η ύφεση στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας είναι στο 8%», αλλά δεν αποκλείεται «να αυξηθεί αν υπάρξει επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων και υπάρξει lockdown».

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skylakakis, YPOIK
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 1 δισ. αυτή την εβδομάδα για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Πρέπει να γίνει στροφή προς την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στην «επόμενη μέρα» και για το μοντέλο ανάπτυξης.
Skylakakis, YPOIK
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζουν πρόωρα το 2021 οι πληρωμές κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης

Ειδικά στο θέμα των οφειλών υπάρχει πολύ έντονη αντίδραση των θεσμών και είναι δύσκολη εξίσωση, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, διευκρινίζοντας ότι η αντοχή της οικονομίας είναι συνάρτηση της σύνεσης με την οποία θα κινηθούμε στο επόμενο διάστημα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Η πορεία της πανδημίας θα κρίνει τη μείωση των φόρων

Ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει επιπλέον μέτρα στήριξης, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας δημιουργεί νέα προβλήματα στις επιχειρήσεις.