Φώτο: Yπουργείο Ανάπτυξης

Πρόστιμο 300 χιλ. ευρώ σε επιχείρηση για παραπλανητικές πρακτικές

Η «Cosmedical Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» κατά το χρονικό διάστημα της 2ετούς λειτουργίας της, υιοθέτησε παραπλανητικές και επιθετικές εμπορικές πρακτικές.

Χρηματικό πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σε βάρος της επιχείρησης «Cosmedical Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», μετά από διερεύνηση καταγγελιών καταναλωτών. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά το χρονικό διάστημα της διετούς λειτουργίας της, υιοθέτησε παραπλανητικές και επιθετικές εμπορικές πρακτικές και είχε παραλείψεις τόσο κατά την διαφήμιση των υπηρεσιών της μέσω, κυρίως, δημοφιλών τηλεοπτικών εκπομπών, όσο και κατά την παροχή υπηρεσιών στην έδρα της.

Επιπλέον, η επιχείρηση παρέλειψε να παραδώσει στους πελάτες της αντίγραφο της σύμβασης παροχής υπηρεσιών καθώς και το έντυπο αναιτιολόγητης υπαναχώρησης, εισέπραξε προκαταβολικά το συμφωνηθέν τίμημα των παρεχόμενων υπηρεσιών και δεν επέστρεψε τα αχρεωστήτως εισπραχθέντα ποσά για τις μη παρασχεθείσες υπηρεσίες σε περιπτώσεις συμβάσεων από τις οποίες οι συμβαλλόμενοι υπαναχώρησαν. 

Η ΓΓ ενημερώνει τους καταναλωτές, οι οποίοι θέλουν να λάβουν υπηρεσίες από ινστιτούτα αισθητικής, ότι το ποσό της προκαταβολής που καταβάλουν στις επιχειρήσεις, πριν αρχίσει η εκτέλεση της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένης και της τυχόν εγγραφής, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2,5% του συμφωνηθέντος συνολικού τιμήματος. 

Επίσης, οι καταναλωτές που έχουν λάβει υπηρεσίες αλλά  κατόπιν προέβησαν σε υπαναχώρηση ή καταγγελία της σύμβασης, υποχρεούνται να καταβάλουν μόνο το κόστος των υπηρεσιών που αποδεδειγμένα τους παρασχέθηκαν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

katastimata, emporio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτσι θα γίνει η επανεκκίνηση της αγοράς - Τα καταστήματα που ανοίγουν

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφευχθεί ο μεγάλος συνωστισμός στην επανεκκίνηση του εμπορίου. Πότε ανοίγουν τα καταστήματα παιχνιδιών.