ΓΔ: 1835.79 0.45% Τζίρος: 217.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02

Καταβολή μερίσματος 42,1 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο από το Υπερταμείο

Η ΕΕΣΥΠ διατηρεί κερδοφόρες επιδόσεις, με κέρδη σε εταιρικό επίπεδο της τάξεως των 27,3 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Πληρωμή προς το Δημόσιο, μερίσματος για την χρήση 2019, ύψους 42,1 εκατ. ευρώ περίπου (έναντι 7,2 εκατ. ευρώ περίπου πέρυσι), πραγματοποίησε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ). 

Η αύξηση του μερίσματος ήταν συνέπεια των πολύ καλών επιδόσεων της ΕΕΣΥΠ και των θυγατρικών της το έτος 2019 (κατά το οποίο τα κέρδη υπερτετραπλασιάστηκαν σε 57,1 εκατ. ευρώ από 13,1 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος).

Σχετικά με το έτος 2020, και παρά τις αντίξοες συνθήκες και το γεγονός ότι ορισμένες εταιρείες του χαρτοφυλακίου της ΕΕΣΥΠ δεν προχώρησαν σε διανομή μερίσματος στα πλαίσια διακράτησης ρευστότητας για την ασφαλή λειτουργία τους την περίοδο της πανδημίας (όπως για παράδειγμα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών), η ΕΕΣΥΠ διατηρεί κερδοφόρες επιδόσεις, με κέρδη σε εταιρικό επίπεδο της τάξεως των 27,3 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EESYP
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Α. Δουμάνογλου διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές

Ο κ. Δουμάνογλου θα διαμορφώσει τον μηχανισμό για καλύτερη υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές Α.Ε., με στόχο τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας, σύμφωνα με διεθνή πρότυπα λειτουργίας.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα αποτίμηση στα assets του Υπερταμείου: Θα... αβγατίσει η αξία τους

Στα 11,7 δισ. τα περιουσιακά στοιχεία του Υπερταμείου, η αξία τους θα αυξηθεί με τη νέα αποτίμηση, όπως τονίζει ο Κυρ. Πιερρακάκης. Σε λειτουργία τους επόμενους μήνες το Επενδυτικό Ταμείο Υποδομών.