Φώτο: Shutterstock

Στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα το Επιμελητήριο Αθηνών

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σχεδιάζει δράσεις για την γυναικεία επιχειρηματικότητα το 2021 και θα υπάρξουν προγράμματα για στήριξη των μακροχρόνια ανέργων γυναικών σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

Το 2021 το Επαγγελματικό Επιμελητήριο θα ξεκινήσει δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης για τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των γυναικών, επίσης, δρομολογούνται προγράμματα εκπαίδευσης για μακροχρόνια άνεργες γυναίκες, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, ενώ σχεδιάζεται και η εκπόνηση μελέτης για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Αυτά ανακοινώθηκαν στην διαδικτυακή εκδήλωση του επιμελητηρίου με τίτλο «Επιχειρηματική Ανθεκτικότητα» με τη συμμετοχή και του προέδρου του ΟΑΕΔ, Σπύρου Πρωτοψάλτη. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στα τρέχοντα και αναμενόμενα προγράμματα του οργανισμού για τις επιχειρήσεις και έκανε ειδική αναφορά στα προγράμματα για τις γυναίκες.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου, Νίκος Γρέντζελος, αναφέρθηκε στις προκλήσεις της εποχής εν μέσω πανδημίας, με πρώτιστη την προσαρμογή των επιχειρήσεων στις επιταγές της ψηφιοποίησης, η οποία επιταχύνεται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως είπε, το επιμελητήριο προχωρά στην δωρεάν δημιουργία e-shop για μέλη του.

Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του επιμελητηρίου, Χριστίνα Φυτέα, η οποία ανέφερε πως το 2021 το επιμελητήριο θα ξεκινήσει δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης για τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, όπως για παράδειγμα η λειτουργία και διαχείριση eshop και ιστοσελίδων. Επιπλέον, το επιμελητήριο και η επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας δρομολογούν προγράμματα εκπαίδευσης σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, που θα αφορούν μακροχρόνια άνεργες γυναίκες, με σκοπό την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Στους σχεδιασμούς του επιμελητηρίου είναι και η εκπόνηση μελέτης για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Σοφία Εφραίμογλου, πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, η οποία τόνισε την αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ αναφέρθηκε και στις δυνατότητες αξιοποίησης της αναγκαστικής «ανάπαυλας» με σκοπό τον μετασχηματισμό και τη δυναμική επάνοδο, καθώς και την αξία της ομαδικότητας.

Στον χαιρετισμό της η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας και δικηγόρος, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια, ανέδειξε τις δράσεις του Κέντρου Ερευνών που ενεργοποιείται στην προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής ζωής, με κύριο στόχο την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων και ανισοτήτων και για την υποστήριξη που παρέχουν τα Συμβουλευτικά κέντρα.

Η παρουσίαση έγινε από την Δώρα Πλαγιώτη Organizational Development Consultant (σύμβουλος Επιχειρησιακής Ανάπτυξης), η οποία μίλησε για την Επιχειρηματική Ανθεκτικότητα και την συσχέτισή της με την Ψυχική Ανθεκτικότητα και έκανε μία εισαγωγή για τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν, με πρώτο αυτό που έχει ανακοινωθεί για την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα παράταση για την Επιστρεπτέα 5 ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

Το επιμελητήριο, υποστηρίζει, ότι είχε επισημάνει εγκαίρως προς το ΥΠΟΙΚ το πρόβλημα με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 και τους κινδύνους που διαφαίνονταν για επιχειρήσεις και επαγγελματίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒ: Αισιόδοξες οι επιχειρήσεις για μικρές επιπτώσεις της πανδημίας

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η MRB για τον ΣΕΒ, οι επιχειρήσεις εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν υπάρξει. Ποιοι είναι οι παράγοντες που προκαλούν προβληματισμό.
plirwmes, xrimata, money, epistreptea
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Να ισχύσει επιδότηση 50% στις Επιστρεπτέες 1, 2 και 3

Ένα από τα άμεσα μέτρα που ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για να μειωθεί ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα βάλουν «λουκέτο», είναι η ενίσχυση της ρευστότητας μέσω επέκτασης του Προγράμματος Επιστρεπτέας Προκαταβολής.