ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα το Επιμελητήριο Αθηνών

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σχεδιάζει δράσεις για την γυναικεία επιχειρηματικότητα το 2021 και θα υπάρξουν προγράμματα για στήριξη των μακροχρόνια ανέργων γυναικών σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

Το 2021 το Επαγγελματικό Επιμελητήριο θα ξεκινήσει δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης για τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των γυναικών, επίσης, δρομολογούνται προγράμματα εκπαίδευσης για μακροχρόνια άνεργες γυναίκες, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, ενώ σχεδιάζεται και η εκπόνηση μελέτης για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Αυτά ανακοινώθηκαν στην διαδικτυακή εκδήλωση του επιμελητηρίου με τίτλο «Επιχειρηματική Ανθεκτικότητα» με τη συμμετοχή και του προέδρου του ΟΑΕΔ, Σπύρου Πρωτοψάλτη. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στα τρέχοντα και αναμενόμενα προγράμματα του οργανισμού για τις επιχειρήσεις και έκανε ειδική αναφορά στα προγράμματα για τις γυναίκες.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου, Νίκος Γρέντζελος, αναφέρθηκε στις προκλήσεις της εποχής εν μέσω πανδημίας, με πρώτιστη την προσαρμογή των επιχειρήσεων στις επιταγές της ψηφιοποίησης, η οποία επιταχύνεται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως είπε, το επιμελητήριο προχωρά στην δωρεάν δημιουργία e-shop για μέλη του.

Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του επιμελητηρίου, Χριστίνα Φυτέα, η οποία ανέφερε πως το 2021 το επιμελητήριο θα ξεκινήσει δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης για τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, όπως για παράδειγμα η λειτουργία και διαχείριση eshop και ιστοσελίδων. Επιπλέον, το επιμελητήριο και η επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας δρομολογούν προγράμματα εκπαίδευσης σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, που θα αφορούν μακροχρόνια άνεργες γυναίκες, με σκοπό την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Στους σχεδιασμούς του επιμελητηρίου είναι και η εκπόνηση μελέτης για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Σοφία Εφραίμογλου, πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, η οποία τόνισε την αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ αναφέρθηκε και στις δυνατότητες αξιοποίησης της αναγκαστικής «ανάπαυλας» με σκοπό τον μετασχηματισμό και τη δυναμική επάνοδο, καθώς και την αξία της ομαδικότητας.

Στον χαιρετισμό της η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας και δικηγόρος, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια, ανέδειξε τις δράσεις του Κέντρου Ερευνών που ενεργοποιείται στην προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής ζωής, με κύριο στόχο την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων και ανισοτήτων και για την υποστήριξη που παρέχουν τα Συμβουλευτικά κέντρα.

Η παρουσίαση έγινε από την Δώρα Πλαγιώτη Organizational Development Consultant (σύμβουλος Επιχειρησιακής Ανάπτυξης), η οποία μίλησε για την Επιχειρηματική Ανθεκτικότητα και την συσχέτισή της με την Ψυχική Ανθεκτικότητα και έκανε μία εισαγωγή για τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν, με πρώτο αυτό που έχει ανακοινωθεί για την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζει η αναβάθμιση της εμπορικής αγοράς σε Πλάκα και Μοναστηράκι

Πρόκειται για το σχέδιο «Agora Athens», που υλοποιείται από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) του Δήμου Αθηναίων.
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Το κόστος της ενέργειας ξεπερνά πλέον αυτό του ενοικίου

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ζήτησε την άμεση λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και εκτίμησε ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα οι ανατιμήσεις θα ξεπεράσουν το 30%.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Προτάσεις για την στήριξη της επιχειρηματικότητας

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, μέσω της πρότασης νομοθετικής ρύθμισης αυτοδίκαιης παράτασης μισθώσεων που κατέθεσε στο υπουργείο Εσωτερικών, προβάλλει τις θέσεις της Ένωσης.
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Στόχος η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων

Η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για το μέλλον τους και κατ΄επέκταση για την πορεία της οικονομίας μας, τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Η μη εφαρμογή της τηλεργασίας πλήττει τις επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων δήλωσε ότι είναι κρίμα να μπαίνουν τέτοιου είδους οριζόντια μέτρα στη λειτουργία του επιχειρείν και ότι η επιχειρηματικότητα δεν έχει την πολυτέλεια να «μπαίνει στον πάγο».