ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα το Επιμελητήριο Αθηνών

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σχεδιάζει δράσεις για την γυναικεία επιχειρηματικότητα το 2021 και θα υπάρξουν προγράμματα για στήριξη των μακροχρόνια ανέργων γυναικών σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

Το 2021 το Επαγγελματικό Επιμελητήριο θα ξεκινήσει δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης για τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των γυναικών, επίσης, δρομολογούνται προγράμματα εκπαίδευσης για μακροχρόνια άνεργες γυναίκες, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, ενώ σχεδιάζεται και η εκπόνηση μελέτης για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Αυτά ανακοινώθηκαν στην διαδικτυακή εκδήλωση του επιμελητηρίου με τίτλο «Επιχειρηματική Ανθεκτικότητα» με τη συμμετοχή και του προέδρου του ΟΑΕΔ, Σπύρου Πρωτοψάλτη. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στα τρέχοντα και αναμενόμενα προγράμματα του οργανισμού για τις επιχειρήσεις και έκανε ειδική αναφορά στα προγράμματα για τις γυναίκες.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου, Νίκος Γρέντζελος, αναφέρθηκε στις προκλήσεις της εποχής εν μέσω πανδημίας, με πρώτιστη την προσαρμογή των επιχειρήσεων στις επιταγές της ψηφιοποίησης, η οποία επιταχύνεται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως είπε, το επιμελητήριο προχωρά στην δωρεάν δημιουργία e-shop για μέλη του.

Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του επιμελητηρίου, Χριστίνα Φυτέα, η οποία ανέφερε πως το 2021 το επιμελητήριο θα ξεκινήσει δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης για τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, όπως για παράδειγμα η λειτουργία και διαχείριση eshop και ιστοσελίδων. Επιπλέον, το επιμελητήριο και η επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας δρομολογούν προγράμματα εκπαίδευσης σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, που θα αφορούν μακροχρόνια άνεργες γυναίκες, με σκοπό την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Στους σχεδιασμούς του επιμελητηρίου είναι και η εκπόνηση μελέτης για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Σοφία Εφραίμογλου, πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, η οποία τόνισε την αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ αναφέρθηκε και στις δυνατότητες αξιοποίησης της αναγκαστικής «ανάπαυλας» με σκοπό τον μετασχηματισμό και τη δυναμική επάνοδο, καθώς και την αξία της ομαδικότητας.

Στον χαιρετισμό της η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας και δικηγόρος, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια, ανέδειξε τις δράσεις του Κέντρου Ερευνών που ενεργοποιείται στην προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής ζωής, με κύριο στόχο την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων και ανισοτήτων και για την υποστήριξη που παρέχουν τα Συμβουλευτικά κέντρα.

Η παρουσίαση έγινε από την Δώρα Πλαγιώτη Organizational Development Consultant (σύμβουλος Επιχειρησιακής Ανάπτυξης), η οποία μίλησε για την Επιχειρηματική Ανθεκτικότητα και την συσχέτισή της με την Ψυχική Ανθεκτικότητα και έκανε μία εισαγωγή για τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν, με πρώτο αυτό που έχει ανακοινωθεί για την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Το πρόβλημα των οφειλών δεν λύνεται με έντοκες δόσεις

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τόνισε πως μόνο η διαγραφή μέρους των οφειλών αυτών μπορεί να δώσει «ανάσα» στον αγώνα βιωσιμότητας που δίνουν αυτό το δύσκολο διάστημα οι επιχειρήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση για την υποβολή δικαιολογητικών αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Έως 30 Σεπτεμβρίου η δυνατότητα υποβολής του Ενιαίου Πιστοποιητικού Δικαστικής Φερεγγυότητας, που θα αναζητείται αυτεπαγγέλτως στις περιπτώσεις των Πρωτοδικείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και Χαλκίδας.
ESTIASI, KAFETERIA, CAFE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αιτήματα για τη στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, η χώρα δεν έχει επιστρέψει ακόμη στην κανονικότητα και οι επιχειρήσεις δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν το σύνολο των υποχρεώσεών τους.