ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ηλεκτρονικά η σύσταση Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρίας (ΙΚΕ)

Προκειμένου να συσταθεί η νέα εταιρεία δεν είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε κάποια δημόσια υπηρεσία, καθώς όλες οι διαδικασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά.

Με ηλεκτρονικό τρόπο θα γίνεται, πλέον, η σύσταση Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ), μετά από νέα ρύθμιση που ανακοίνωσε το υπ. Ανάπτυξης, ενώ θα είναι απαραίτητη η χρήση πρότυπου καταστατικού με πρόσθετο περιεχόμενο. 

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

  1. Για τη σύσταση ΙΚΕ δεν απαιτείται πλέον επίσκεψη σε καμία δημόσια Υπηρεσία, καθώς η σύσταση ολοκληρώνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά σε λίγα μόλις λεπτά, από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που για τη σύσταση απαιτείται ο συμβολαιογραφικός τύπος.
  2. Το πρότυπο καταστατικό ΙΚΕ με πρόσθετο περιεχόμενο δεν περιλαμβάνει  μόνο τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται για τη σύσταση της εταιρείας (ελάχιστο περιεχόμενο καταστατικού), αλλά  δίδεται πλέον η δυνατότητα προσθήκης και επιπλέον άρθρων, κατά βούληση των ενδιαφερομένων, με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση ενός πιο πλήρους καταστατικού που να ανταποκρίνεται επαρκώς  στις ανάγκες των ιδρυτών, υπό την προϋπόθεση η προσθήκη του επιπλέον περιεχομένου να μη συνιστά τροποποίηση ή αναίρεση των στοιχείων  του ελάχιστα υποχρεωτικού περιεχομένου ή παραβίαση  διατάξεων αναγκαστικού δικαίου. 

H σύσταση ΙΚΕ με πρόσθετο περιεχόμενο είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα https://eyms.businessportal.gr/, όπου διατίθεται και η ηλεκτρονική σύσταση όλων των νομικών μορφών με πρότυπο καταστατικό (ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΕΕ, ΟΕ).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς παράταση η υποβολή αιτήσεων για εστίαση, γυμναστήρια, παιδότοπους

Για τη δράση της εστίασης θα δοθεί παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ για την δράση που αφορά γυμναστήρια και παιδότοπους η προθεσμία υποβολής θα παραταθεί μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις σε δράσεις εξωστρέφειας του υπ. Ανάπτυξης

Μέσω των δράσεων, «Ψηφιακό Βήμα» και «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός», η συνολική δημόσια δαπάνη ξεπερνάει τα 130 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Κερδίσαμε ένα χρόνο στο ΕΣΠΑ, ποια είναι τα άμεσα κέρδη

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως σειρά παίρνει το ΕΠΑΝΕΚ και θα μπορέσει η κυβέρνηση να πάρει άμεσα από το νέο ΕΣΠΑ τα 680 εκατ. ευρώ που έχει δώσει για την εστίαση και τον τουρισμό.