ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Gold, Xrisos, Rings, Dahtilidia
Φωτο: Pixabay

Στήριξη από την πολιτεία για τις επιχειρήσεις τους ζητούν οι χρυσοχόοι

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοποιών (ΠΟΒΑΚΩ) ζητά να ανοίξουν τα καταστήματα του κλάδου για τις ημέρες των εορτών.

Την σημασία αλλά και την διαχρονική αξία του κοσμήματος επισημαίνει με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοποιών (ΠΟΒΑΚΩ), υπογραμμίζοντας ότι «Τα Χριστούγεννα θέλουν κόσμημα».

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η αγορά ενός δώρου συχνά αποτελεί μία ξεχωριστή διαδικασία, ωστόσο «η αγορά κοσμημάτων ελληνικής κατασκευής που διακρίνονται για την υψηλή αισθητική και την άριστη ποιότητα τους πάντα αποτελεί μία χρυσή επιλογή». Σε αυτό το πλαίσιο, η ΠΟΒΑΚΩ καλεί την Πολιτεία να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου της κοσμηματοποιίας που τόσο το έχουν ανάγκη εν μέσω της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, στηρίζοντας ταυτόχρονα την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία.

Οι κοσμηματοπώλες εκτιμούν ότι τα καταστήματα τους θα μπορούσαν να ανοίξουν τις ημέρες αυτές, καθώς διασφαλίζεται ο έλεγχος των ατόμων που τα επισκέπτονται μέσω της ελεγχόμενης εισόδου, δίνοντας ταυτόχρονα μία ανάσα στους επιχειρηματίες, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξημένα κόστη. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

eldorado
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ξεκολλάει» η επένδυση για τον χρυσό, σήμερα η υπογραφή νέας σύμβασης

Μεγάλη αύξηση των μεταλλευτικών τελών προβλέπει η αναθεωρημένη συμφωνία με την Eldorado Gold, ενώ για το θέμα της μονάδας μεταλλουργίας η εταιρεία παίρνει παράταση δύο ετών για να καταθέσει νέα μελέτη.
Trapeza, Trapezes, Bank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δέσμη μέτρων για θωράκιση των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Οι προτάσεις της Κομισιόν έχουν στόχο να διασφαλίσουν ότι τα «εσωτερικά μοντέλα» που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για τον υπολογισμό των κεφαλαιακών απαιτήσεών τους δεν υποτιμούν τους κινδύνους.