ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Web meeting
Φωτο: Shutterstock

ΙΟΒΕ: Εκδήλωση για το ιδιωτικό χρέος και την επανεκκίνηση της οικονομίας

Θα μιλήσουν οι κ.κ Ι. Τσακίρης - Υφυπ. Ανάπτυξης, Ι. Στουρνάρας - Διοικητής ΤτΕ, Γ. Πιτσιλής, Διοικητής ΑΑΕΔΕ, Φ. Καραβίας - Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank, Παύλος Μυλωνάς - Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Τράπεζα.

Η επόμενη ημέρα της οικονομίας, ο ρόλος των τραπεζών στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, ο νέος πτωχευτικός κώδικας και η συμβολή του στην αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερχρέωσης του ιδιωτικού τομέα, η συσσώρευση φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων εξαιτίας της πανδημίας και οι επιπτώσεις στην επανεκκίνηση της οικονομίας αλλά και τα εργαλεία χρηματοδότησης της οικονομίας και ενίσχυσης της ρευστότητας θα βρεθούν στο επίκεντρο εκδήλωσης που διοργανώνουν το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και το Ίδρυμα Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) σε Ελλάδα & Κύπρο.

Στη διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Χρηματοδότηση, ιδιωτικό χρέος και επανεκκίνηση της οικονομίας» θα συμμετάσχουν οι κ.κ Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank και Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος, Εθνική Τράπεζα ενώ συντονιστής θα είναι ο Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ και Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Βέττας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 και θα μεταδοθεί μέσω youtube.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΟΒΕ: Eκδήλωση αφιέρωμα στον Θ. Παπαλεξόπουλο, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού

Στην εκδήλωση έλαβε χώρα συζήτηση με θέμα «Ελληνική Κοινωνία: Από τη σπορά στην καρποφορία», ενώ στο τραπέζι συζήτησης συμμετείχε και ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Oikonomia, Economy, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα υποχώρηση καταναλωτικής εμπιστοσύνης, «βύθιση» στη βιομηχανία

Ο δείκτης υποχώρησε στις 190,7 μονάδες, λόγω της εξασθένισης των προσδοκιών στη βιομηχανία αλλά και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, με την πτώση να θεωρείται από το ΙΟΒΕ ως «μία αναμενόμενη διορθωτική εξέλιξη».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΟΒΕ: Καθοριστικό το Ταμείο Ανάκαμψης για τον μετασχηματισμό της οικονομίας

Ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Α. Πατέλης δήλωσε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μπορεί να διαχειριστεί το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» και ότι μέχρι το τέλος του προγράμματος το 2026 θα έχει ενισχυθεί η ελληνική οικονομία.