ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ένταξη στο Elevate Greece και μονοπρόσωπων εταιρειών ΙΚΕ ή ΕΠΕ

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Χρ. Δήμας, εντός του επόμενου διαστήματος θα υπάρξει νέα πρόσκληση μέσω ΕΣΠΑ για την υποβολή νέων αιτήσεων.

Τη δυνατότητα ένταξης στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών επιχειρήσεων «Elevate Greece» θα έχουν, πλέον και οι μονοπρόσωπες εταιρείες ΙΚΕ ή ΕΠΕ, μετά από αντίστοιχη τροποποίηση που υπογράφηκε. 

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το υπουργείο ανάπτυξης υπήρξε υπογραφή από τον υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Χρίστο Δήμα και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, η τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 85490/10.08.2020 (B’ 3668) Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στη σύσταση στη ΓΓΓΕΤ του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece», τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια εγγραφής και διαγραφής. Αξιοποιώντας στοιχεία υποβολών και αξιολογήσεων του πρώτου διμήνου λειτουργίας του Μητρώου και την πρόσφατη γνωμοδότηση του ΕΣΕΤΕΚ, η τροποποίηση της ΚΥΑ έχει δύο βασικούς στόχους:

  • Να δώσει τη δυνατότητα υποβολής στο Elevate Greece σε υποψήφιες νεοφυείς επιχειρήσεις με νομική μορφή μονοπρόσωπη ΙΚΕ ή ΕΠΕ.
  • Να επιταχύνει τη διαδικασία υποβολής και ελέγχου τυπικών δικαιολογητικών.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος  Δήμας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων ”Elevate Greece” αποτελεί ένα εγχείρημα της Πολιτείας με στόχο την ενίσχυση, την οργάνωση και εξωστρέφεια του εγχώριου οικοσυστήματος της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Μετά το πρώτο δίμηνο λειτουργίας, αποκτήσαμε δεδομένα και εμπειρία και προχωρήσαμε σε αποφασιστικές κινήσεις που θα διευκολύνουν τις υποψήφιες νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά και το έργο των αξιολογητών. Καθώς σύντομα θα ανακοινώσουμε με τον συναρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη νέα πρόσκληση μέσω του ΕΣΠΑ που θα απευθύνεται στις εγγεγραμμένες και μόνο νεοφυείς επιχειρήσεις, καλούμε τους υποψήφιους, να προχωρήσουν στην οριστική υποβολή των αιτήσεων, πάντα όμως με τη δέουσα προσοχή».
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΠ: Οι ΜμΕ αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες για τον δανεισμό τους

Βάσει στοιχείων της EuroCommerce που παρουσιάζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, οι τράπεζες της ευρωζώνης ανέφεραν ότι αυξήθηκε κατά 8% η απόρριψη δανείων σε ΜμΕ το α' τρίμηνο.