ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:52:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Αδ. Γεωργιάδης σε επενδυτές: Εκμεταλλευτείτε την συγκυρία στην Ελλάδα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων άφησε αιχμές για την αύξηση των προμηθειών στις οποίες έχουν προχωρήσει οι τράπεζες σημειώνοντας ότι «υπάρχει η αίσθηση πως οι τράπεζες προχώρησαν σε αυξήσεις σε συνεννόηση μεταξύ τους».

Πρόσκληση να εκμεταλλευθούν την θετική συγκυρία που προκύπτει για την ελληνική οικονομία με την συμβολή και των προσπαθειών της νέας κυβέρνησης, που αποτυπώνεται μεταξύ άλλων και στα νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα απόδοσης του δεκαετούς ομολόγου, απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο συνέδριο της ΕΕΔΕ για το risk management και ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου από τραπεζικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και διοικητικά στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη αυτή η θετική συγκυρία και πως θα πρέπει ο καθένας από την μεριά του να βρει τρόπους να πάρει μπροστά η ελληνική οικονομία.

Έχετε μπροστά σας μια κυβέρνηση που έχει διάθεση να βρίσκει λύσεις. Θέλουμε και εσείς από την πλευρά σας να συμβάλετε προς την κατεύθυνση αυτή με ταχύτητα, είπε ο κ.Γεωργιάδης, επικαλούμενος διαμεσολαβητικές πρωτοβουλίες με επιτυχή κατάληξη, όπως αυτή της «Βαρβαρέσος Α.Ε. Ευρωπαϊκά Νηματουργεία».

Όπως επισήμανε, οι συμφωνίες δεν είναι σημαντικό μόνο να γίνονται, αλλά να γίνονται και στον κατάλληλο χρόνο. Γιατί όταν γίνονται μετά, καμιά φορά δεν έχει σημασία. Ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων, αναφέρθηκε και στην Creta Farm, επισημαίνοντας ότι ελπίζει να υπάρξει μια καλή πιθανότητα να ξεμπλέξει από την περιπέτεια της.

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει το νέο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού σε συζήτηση με την ΕΕΤ και τις τράπεζες, ενώ μέσα στον Νοέμβριο θα είναι νόμος του κράτους και η διάταξη με την οποία θα παρέχεται νομική κάλυψη στα τραπεζικά στελέχη, σε στελέχη που υπογράφουν τις αναδιαρθρώσεις δανείων: όχι για να τους δίνεται ασυλία και να μην ελέγχονται, αλλά για να προχωρούν νομικά με μεγαλύτερη ασφάλεια τις διαδικασίες. Έκανε επίσης αναφορά και στο θέμα των χρεώσεων τραπεζών για συναλλαγές σε εναλλακτικά δίκτυα και σε κάρτες, λέγοντας πως από πλευράς κοινής γνώμης, «υπάρχει η αίσθηση – δεν λέω ότι έτσι έγινε – πως οι τράπεζες προχώρησαν σε αυξήσεις σε συνεννόηση μεταξύ τους». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oikonomia-Anaptyxi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT: Οι επενδυτές πληρώνουν για να δανείζουν την Ελλάδα

Μετά από μια δύσκολη πορεία, η ελληνική οικονομία επουλώνει τις πληγές της. Η Ελλάδα έχει πλέον πρόσφορο έδαφος για τους επενδυτές, καθώς η αγορά ομολόγων έχει συμπιέσει τις αποδόσεις σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.
ependyseis, epixeiriseis, kerdi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο σημαντικός ρόλος της ελληνικής διασποράς στην ανάπτυξη της οικονομίας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στον Άλμπερτ Μπουλά επισήμανε πως είχε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της Pfizer για την δημιουργία hub στη Θεσσαλονίκη. Οι ελπίδες για να αντιστραφεί το ελληνικό brain drain.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβάθμιση προοπτικών από τη Fitch, ορατή η επενδυτική βαθμίδα

Στο "BB" με θετική προοπτική τοποθέτησε τη βαθμολογία της χώρας ο οίκος Fitch, ανοίγοντας το δρόμο για αναβάθμιση σε investment grade εντός 12μήνου. Καλύτερη από την αναμενόμενη η ανάπτυξη, σημαντική μείωση χρέους.
Skylakakis, ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημιουργία Μητρώου Αξιολογητών για τα επενδυτικά σχέδια του «Ελλάδα 2.0»

Οι αξιολογητές θα συνεργάζονται με τα πιστωτικά ιδρύματα και τους φορείς των επενδυτικών σχεδίων, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που θα εντάσσονται στο «Ελλάδα 2.0», προκειμένου να λάβουν χρηματοδότηση.