ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xatzidakis, energeia
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Κ. Χατζηδάκης: Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε επίσης πως υπάρχει μεγάλο αμερικανικό ενδιαφέρον για ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Την πεποίθηση πως το ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που αναμένονταν αρχικά εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Σημείωσε επίσης πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τόνισε το αμερικανικό ενδιαφέρον για ενεργειακά έργα στη χώρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνει τα αποτελέσματα του τελευταίου κύκλου υποβολής αιτήσεων για μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη ΡΑΕ (στο πλαίσιο του οποίου υποβλήθηκαν περί τις 1.900 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε έργα ισχύος της τάξης των 45GW), την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων τεσσάρων μεγάλων έργων ΑΠΕ, συνολικής ισχύος 2,8GW αλλά και το ενδιαφέρον από 19 επενδυτές για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημειώνει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τα ενεργειακά πρότζεκτ στην Ελλάδα τονίζοντας ότι «οι αμερικανικές ενεργειακές επενδύσεις μπορεί σε κάποιο βαθμό να λειτουργήσουν και ως προστασία της Ελλάδος. Η ισχυρότερη παρουσία των ΗΠΑ επενδυτικά είναι μια στήριξη της χώρας και σε αυτό το επίπεδο».

Σε ερώτηση εξάλλου για την κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη διαχείριση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζεις άκρη. Το Μάιο μας κατηγορούσαν ότι αργήσαμε να ανοίξουμε τον τουρισμό και στο τέλος του καλοκαιριού μας κατηγόρησαν επειδή ανοίξαμε τον τουρισμό».

Τέλος, επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση μετά τις εκλογές, παρά πριν. «1,5 χρόνο μετά τις εκλογές και μετά από ένα πρωτόγνωρο συνδυασμό κρίσεων για τη χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προκαλεί έντονη δυσπιστία. Ενώ η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνουν ποσοστά αποδοχής μεγαλύτερα ακόμη και από αυτά των εκλογών», καταλήγει ο κ.Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προαναγγελία σχεδίου νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

«Θα παρουσιάσουμε ένα σχέδιο νόμου τις επόμενες εβδομάδες με περαιτέρω απλουστεύσεις στη διαδικασία αδειοδοτήσεων» δήλωσε η γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Κώστας Σκρέκας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

K. Σκρέκας: Έως 70% φθηνότερα τα φωτοβολταϊκά από τον λιγνίτη

Ο υπ. Ενέργειας τόνισε ότι σημείωσε ότι για να επιτευχθούν οι νέοι, πιο φιλόδοξοι στόχοι που προκύπτουν από την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θα χρειαστούν επενδύσεις σε ΑΠΕ, δίκτυα και αποθήκευση.
Κώστας Σκρέκας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ χαμηλών τιμών στις ΑΠΕ, οφέλη για τους καταναλωτές

Στον σημερινό διαγωνισμό της ΡΑΕ έλαβαν μέρος 126 έργα, συνολικής ισχύος 1.090 MW. Ο διαγωνισμός αφορούσε τη διάθεση συνολικής ισχύος 350 μεγαβάτ σε κοινή διαδικασία, για αιολικά και για φωτοβολταϊκά, με τιμή εκκίνησης τα 53,86 ευρώ/μεγαβατώρα.