ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xatzidakis, energeia
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Κ. Χατζηδάκης: Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε επίσης πως υπάρχει μεγάλο αμερικανικό ενδιαφέρον για ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Την πεποίθηση πως το ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που αναμένονταν αρχικά εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Σημείωσε επίσης πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τόνισε το αμερικανικό ενδιαφέρον για ενεργειακά έργα στη χώρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνει τα αποτελέσματα του τελευταίου κύκλου υποβολής αιτήσεων για μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη ΡΑΕ (στο πλαίσιο του οποίου υποβλήθηκαν περί τις 1.900 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε έργα ισχύος της τάξης των 45GW), την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων τεσσάρων μεγάλων έργων ΑΠΕ, συνολικής ισχύος 2,8GW αλλά και το ενδιαφέρον από 19 επενδυτές για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημειώνει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τα ενεργειακά πρότζεκτ στην Ελλάδα τονίζοντας ότι «οι αμερικανικές ενεργειακές επενδύσεις μπορεί σε κάποιο βαθμό να λειτουργήσουν και ως προστασία της Ελλάδος. Η ισχυρότερη παρουσία των ΗΠΑ επενδυτικά είναι μια στήριξη της χώρας και σε αυτό το επίπεδο».

Σε ερώτηση εξάλλου για την κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη διαχείριση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζεις άκρη. Το Μάιο μας κατηγορούσαν ότι αργήσαμε να ανοίξουμε τον τουρισμό και στο τέλος του καλοκαιριού μας κατηγόρησαν επειδή ανοίξαμε τον τουρισμό».

Τέλος, επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση μετά τις εκλογές, παρά πριν. «1,5 χρόνο μετά τις εκλογές και μετά από ένα πρωτόγνωρο συνδυασμό κρίσεων για τη χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προκαλεί έντονη δυσπιστία. Ενώ η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνουν ποσοστά αποδοχής μεγαλύτερα ακόμη και από αυτά των εκλογών», καταλήγει ο κ.Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται τα θαλάσσια αιολικά, νέο θεσμικό πλαίσιο τον Ιούνιο

Στόχος του ΥΠΕΝ είναι να αναπτυχθεί ένα μακροπρόθεσμο πλαίσιο, ασφαλές και σταθερό ώστε να αναπτυχθούν οι απαραίτητες τεχνολογίες και επενδύσεις και «να μη μείνουν οι άδειες στα συρτάρια», τόνισε η γ.γ. του ΥΠΕΝ, Α. Σδούκου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση του ΕΛΑΠΕ με 78% των εσόδων των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων

Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που είχε ανακοινώσει το ΥΠΕΝ για το κλείσιμο του ελλείμματος του ΕΛΑΠΕ. Το έλλειμμα εμφανίστηκε το 2020 εξαιτίας κυρίως της πανδημίας που μείωσε τα έσοδα του λογαριασμού από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας