ΓΔ: 2512.39 1.25% Τζίρος: 251.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:07:36
ΑΑΔΕ στην οθόνη
Χρήστης πληκτρολογεί σε λάπτοπ με την αρχική σελίδα της ΑΑΔΕ στην οθόνη.

ΑΑΔΕ: Έως 28/2 η επιλογή για χωριστές δηλώσεις μεταξύ συζύγων

Όσοι έγγαμοι επιθυμούν να καταθέσουν ξεχωριστές δηλώσεις μπορούν να το δηλώσουν από σήμερα στην ειδική πλατφόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή για τις χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ. 

Από την υπηρεσία αυτή, οι έγγαμοι φορολογούμενοι, μπορούν να γνωστοποιήσουν την επιλογή τους για υποβολή χωριστής δήλωσης συζύγων Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2021. Μετά την προθεσμία αυτή δεν είναι δυνατή η ανάκληση της επιλογής υποβολής χωριστής δήλωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι χρωστάνε τα περισσότερα στην εφορία και οι ελάχιστοι που ρυθμίζουν

Νέα αύξηση κατέγραψαν τον Απρίλιο τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και ανήλθαν στα 114,57 δισ. ευρώ εκ των οποίων ρυθμισμένα είναι μόλις 5,39 δισ. ευρώ. Οφειλές ύψους 86,54 δισ. προέρχονται από μόλις 10.379 ΑΦΜ.
ΑΑΔΕ πινακίδα κτήριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μπλόκο» της ΑΑΔΕ στην ανάκληση δωρεών μεταξύ συγγενών για αποφυγή φόρων

Σύμφωνα με αποφάσεις της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της ΑΑΔΕ, οι φόροι και τα πρόστιμα ανακρίβειας που καταλογίζονται σε γονικές παροχές και δωρεές δεν διαγράφονται ούτε επιστρέφονται.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε η προσαύξηση περιουσίας βάζει σε μεγάλους μπελάδες τον φορολογούμενο

Εύκολα η εφορία χαρακτηρίζει καταθέσεις ή άλλα περιουσιακά στοιχεία ως «προσαύξηση περιουσίας» από άγνωστη πηγή, που επισείει φόρους και πρόστιμα, ενώ πολύ δύσκολα ο φορολογούμενος αποδεικνύει το δίκιο του.