ΓΔ: 802.66 0.01% Τζίρος: 4.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:51:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Παράταση μέχρι 26/2 για τα μισθωτήρια ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο Ιανουάριος είναι ένας δύσκολος μήνας λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων, ενώ η πανδημία δυσκολεύει παράλληλα την εργασία.

Με επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας ζητά την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των αρχικών ή τροποποιητικών Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, και μισθώσεων, οι οποίες είχαν συναφθεί πριν την 01.01.2014.

Η προθεσμία λήγει την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου και το ΟΕΕ προτείνει την παράτασή της έως τις 26 Φεβρουαρίου. Το αίτημα διατυπώνεται, δεδομένου ότι, για τους λογιστές - φοροτεχνικούς, ο Ιανουάριος κάθε έτους είναι ένας δύσκολος μήνας, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών τους και ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, που διανύει η χώρα μας με το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Επίσης, ενόψει της νέας εφαρμογής δήλωσης των συμβάσεων μισθωμάτων από τους ιδιοκτήτες, το ΟΕΕ ζητά να συμμετέχει στην τεχνική ομάδα, που έχει συσταθεί για τη δημιουργία της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καθώς με την τεχνογνωσία, που διαθέτει, μπορεί να συμβάλει στον καλύτερο σχεδιασμό της εφαρμογής και στην αποφυγή λαθών κατά την λειτουργία της.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι για τους λογιστές - φοροτεχνικούς ο Ιανουάριος κάθε έτους είναι ένας δύσκολος μήνας, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων τους και ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που διανύει η χώρα μας με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ζητούμε η συγκεκριμένη ημερομηνία παράτασης που έχετε ήδη δώσει να μεταφερθεί μέχρι 26 Φεβρουαρίου 2021.

Επίσης, ενόψει της νέας εφαρμογής δήλωσης των συμβάσεων μισθωμάτων από τους ιδιοκτήτες, παρακαλούμε για τη συμμετοχή του ΟΕΕ στην τεχνική ομάδα που έχει συσταθεί για τη δημιουργία της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καθώς με την τεχνογνωσία που διαθέτουμε, μπορούμε να συμβάλουμε στον καλύτερο σχεδιασμό της εφαρμογής και στην αποφυγή λαθών κατά την λειτουργία της.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Κορμάς: Γοργή ανάπτυξη στην αγορά ακινήτων μετά την πανδημία

Ο κ. Κορμάς σημείωσε ότι η ανάκαμψη στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά ακινήτων θα προκύψει σύντομα, ενώ ήδη οι αγοραπωλησίες παρουσιάζουν θετικές ενδείξεις, παρά την υγειονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη.