ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:04:46 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Ν. Παπαθανάσης: Εστίαση και γυμναστήρια θα αργήσουν να «επιστρέψουν»

Ο αναπληρωτής υπ. Ανάπτυξης εκτίμησε πως η απαραίτητη ανοσία για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, θα έχει επιτευχθεί τον Μάιο με Ιούνιο, εφόσον αποσταλούν οι ανάλογες ποσότητες εμβολίων.

Οι ειδικοί είναι αυτοί που θα δώσουν ή όχι το «πράσινο φως» για το εάν θα υπάρξει άνοιγμα της εστίασης αλλά και για το τι θα ισχύσει, μελλοντικά, για το λιανικό εμπόριο, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπ. Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε ότι εστίαση και γυμναστήρια είναι δύο δραστηριότητες που «θα ανοίξουν» τελευταίες, ενώ προσέθεσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλα τα φυσικά καταστήματα, καθώς, όπως είπε, «κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εμπειρία του φυσικού καταστήματος».

Ωστόσο, δεδομένου ότι το άνοιγμα κάθε δραστηριότητας προσθέτει στην κινητικότητα, εξαρτάται από τους ειδικούς να κρίνουν αν και πότε μπορεί να αυξηθεί αυτή η κινητικότητα. «Αυτή τη στιγμή δε χωρά στο μοντέλο των επιδημιολόγων αυτή η κινητικότητα, ώστε να λειτουργούν όλα τα καταστήματα με ραντεβού», είπε χαρακτηριστικά.

Για την εστίαση, αναγνώρισε ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο κλάδο που αφορά στο 40% της οικονομίας που έκλεισε και τόνισε πως η πολιτεία θα συνεχίσει να την στηρίζει. «Τη σεβόμαστε πολύ, καθώς φτάνουμε στο τέλος θα τύχει της δέουσας προσοχής και στήριξης», σχολίασε. Μίλησε και για τα γυμναστήρια, για τα οποία είπε ότι σε μια κρίση σαν και αυτή, θα πρέπει όπως και το υπόλοιπο λιανεμπόριο, να μπουν προσεκτικά μέσα στην κινητικότητα.

Εκτίμησε πως η απαραίτητη ανοσία για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, θα έχει επιτευχθεί τον Μάιο με Ιούνιο, εφόσον αποσταλούν οι ανάλογες ποσότητες εμβολίων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ