ΓΔ: 873.96 0.10% Τζίρος: 27.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:16:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
estiasi-kafe-bar
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Σύγχυση στην κυβέρνηση για τον καφέ: Παίρνουν πίσω την απαγόρευση

Πήρε πίσω η κυβέρνηση την απαγόρευση του take away από τα καταστήματα της εστίασης, μέτρο που είχε ανακοινώσει ο Άδ. Γεωργιάδης νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Κανονικά τελικά θα λειτουργήσει το take away σε όλη τη χώρα, μετά από τη σύγχυση που δημιουργήθηκε στην αγορά και στους καταναλωτές για απαγόρευση της πώλησης καφέ μέσω της διαδικασίας παραλαβής από το κατάστημα (take away) και από τις επιχειρήσεις αρτοζαχαροπλαστείων, φούρνων και λοιπών επιχειρήσεων που η πώληση καφέ δεν αποτελεί κύρια δραστηριότητα. 

Το μέτρο αυτό που δεν υπήρχε στις σχετικές ανακοινώσεις για τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας χθες, ανήγγειλε σήμερα το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκαλώντας σύγχυση στην αγορά που δεν ήταν προετοιμασμένη για την αλλαγή αυτή. Η αναταραχή που δημιουργήθηκε σχετικά με το αν άλλα καταστήματα εστίασης, όπως για παράδειγμα φούρνοι, μπορούν να πωλούν καφέ με την διαδικασία του take away οδήγησε σε νέα αναδίπλωση του υπουργείου που δήλωσε ότι κανείς δεν θα πουλάει καφέ, για να καταλήξει ωστόσο στη νεότερη δήλωση, ότι επιτρέπεται να συνεχιστεί η λειτουργία του take away από όλα τα καταστήματα εστίασης, σε όλη τη χώρα και στις «κόκκινες» ζώνες. 

Ειδικότερα, με νεότερη δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «η Kυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

Υπενθυμίζεται ότι με προηγούμενη ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε ανακοινώσει ότι από «αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου απαγορεύεται μόνο στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Η πώληση καφέ μέσω της διαδικασίας take away απαγορεύεται και από τις επιχειρήσεις αρτοζαχαροπλαστείων, φούρνων και λοιπών επιχειρήσεων που η πώληση καφέ δεν αποτελεί κύρια δραστηριότητα. Η υπηρεσία παράδοσης κατ' οίκον (delivery) θα λειτουργεί κανονικά. Εξυπακούεται ότι κατά τις προαναφερθείσες ημέρες επιτρέπεται η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο σύνολο της επικράτειας».

Το πρωί, ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» δήλωσε ότι «έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακίρης: Πάνω από τις μισές επιχειρήσεις εστίασης έχουν αποπληρωθεί

Σήμερα δημοσιεύθηκε η 7η τροποποίηση της απόφασης ένταξης πράξεων κρατικών ενισχύσεων στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», σχετικά με την ένταξη επιπλέον 414 επιχειρηματικών σχεδίων.
Estiasi, Tourismos, Ellada, Kafe
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενισχύεται η επανεκκίνηση περισσότερων από 29.000 επιχειρήσεων εστίασης

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην ανακοίνωση του, οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν θα μπορούν να υποβάλλουν νέα αίτηση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Κερδίσαμε ένα χρόνο στο ΕΣΠΑ, ποια είναι τα άμεσα κέρδη

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως σειρά παίρνει το ΕΠΑΝΕΚ και θα μπορέσει η κυβέρνηση να πάρει άμεσα από το νέο ΕΣΠΑ τα 680 εκατ. ευρώ που έχει δώσει για την εστίαση και τον τουρισμό.