ΓΔ: 904.76 0.30% Τζίρος: 90.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:23:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Οι αποφάσεις για το lockdown λαμβάνονται σε κεντρικό επίπεδο 

Ο υπ. Ανάπτυξης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ήδη η Αττική βρίσκεται σε lockdown με μοναδική διαφορά σε σχέση με τον Μάρτιο 2020 ότι υπάρχει το click away και λειτουργούν τα σχολεία.

Τη διαφωνία του για την πρόταση του υπ. Υγείας, Β. Κικίλιας, να εισηγηθεί επιβολή καθολικού lockdown στην Αττική εξέφρασε με έμμεσο τρόπο ο υπ. Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

«Αν ο υπουργός της Υγείας που είναι ο υπεύθυνος, κάνει μια τέτοια εισήγηση προφανώς θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη για την κυβέρνηση», υποστήριξε και σημείωσε ότι οι αποφάσεις ανακοινώνονται κεντρικά και θεσμικά και πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς τι θα πει το γενικευμένο lockdown καθώς η χώρα βρίσκεται ούτως ή άλλως σε lockdown.

«Η διαφορά τύπου Μαρτίου με σήμερα είναι κλειστά σχολεία και όχι click away στην αγορά, δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά. Αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός (Κικίλιας), τι να σας πω. Εμείς στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες, ο κάθε ένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι κατά τη δική του γνώμη ο κόσμος της αγοράς έχει τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και το click away δεν έχει επιβαρύνει την κίνηση.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι αφού γίνει η εισήγηση θα γίνει συζήτηση και θα ανακοινωθούν τα μέτρα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «θα είναι καλό να δοθεί και λίγος χρόνος για συζήτηση των μέτρων για να μην υπάρξει ξανά πισωγύρισμα και εικόνα που δεν είναι σωστή καθώς δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να λέει διάφορα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ