ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Skoupidia
Shutterstock

Ανοίγει ο δρόμος για 70 «πράσινες» επενδύσεις στην Πάτρα

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας στόχος είναι η ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας, με τις επενδύσεις προς αυτή την κατεύθυνση να αποτελούν προτεραιότητα.

Την λειτουργία τους ξεκίνησαν πρόσφατα μονάδες επεξεργασίας μη επικίνδυνων αποβλήτων και παράλληλης παραγωγής ενέργειας στην Αιτωλοακαρνανία. Οι συγκεκριμένες μονάδες, σύμφωνα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «έχουν ως αντικείμενο τη διαχείριση και ενεργειακή αξιοποίηση της βιομάζας που προκύπτουν ως απόβλητα και υποπροϊόντα από γεωργικές, κτηνοτροφικές, και άλλες σχετικές δραστηριότητες, με παράλληλη παραγωγή ενέργειας, και ειδικότερα συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας».

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την περιφέρεια, «μέσω της διαδικασίας της κομποστοποίησης ενισχύεται η κυκλική οικονομία και βελτιώνεται η αειφορική γεωργία με άμεσο όφελος στους τοπικούς παραγωγούς, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται ορθή διαχείριση των αποβλήτων με άμεσο θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον».

Σε δηλώσεις που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης, τόνισε ότι «η ενίσχυση της "πράσινης" επιχειρηματικότητας και η προώθηση των "πράσινων" επενδύσεων αποτελούν για εμάς βασική προτεραιότητα», προσθέτοντας ότι «έχουμε επιτύχει πλέον, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας, την μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, την επίσπευση των σχετικών αδειοδοτήσεων, καθώς και την προώθηση οικονομικών δραστηριοτήτων της κυκλικής οικονομίας».

Παράλληλα, συνέχισε, «ενθαρρύνουμε την αύξηση των έργων που εντάσσονται στη διαχείριση των αποβλήτων, την ανακύκλωση και την αξιοποίηση βιομάζας για ενέργεια και βιολογική γεωργία».

«Οι προσπάθειές μας», όπως επεσήμανε ο Λάμπρος Δημητρογιάννης, «επιφέρουν αποτελέσματα, καθώς σε περίπου 18 μήνες έχει εγκριθεί, με ταχύτατους ρυθμούς αδειοδότησης, η λειτουργία 70 τέτοιων "πράσινων" επιχειρήσεων στην Δυτική Ελλάδα, εκ των οποίων 30 στην Αιτωλοακαρνανία, 15 στην Ηλεία και 25 στην Αχαΐα». Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «η λειτουργία αυτών των δραστηριοτήτων έχει επιφέρει μεγάλο θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Thessaloniki_real estate_akinita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αγορά της Β. Ελλάδας πόλος έλξης για τους Βαλκάνιους επιχειρηματίες

O πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, Κώστας Γεωργάκος, επεσήμανε ότι πλέον η αγορά έχει αρχίσει να δέχεται κρούσεις από τα Βαλκάνια, για ανάπτυξη συνεργασιών.