ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Υπ.Οικ.: Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία

«Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Σε μείωση των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων, για το 2021, προχωρά η κυβέρνηση, θέλοντας να στηρίξει τον κλάδο, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Αναλυτικά αναφέρεται:

«Η Κυβέρνηση, θέλοντας να στηρίξει τον κλάδο των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, που έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στον τουρισμό, προχωρά σε γενναία μείωση των τελών κυκλοφορίας για το 2021.

Αναλυτικά:

  • για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.
  • για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.

Επίσης, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας

Το υπουργείο Οικονομικών θέλοντας να διευκολύνει τους πολίτες ώστε να μπορέσουν να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας μέχρι την 15η Ιανουαρίου 2020.
euro, metrita, cash, money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 72,2 εκατ. ευρώ η κρατική επιδότηση δανείων μέσω του «ΓΕΦΥΡΑ»

Τον Φεβρουάριο δόθηκαν 24,3 εκατ. για την επιδότηση 113.514 δανείων που αφορούσαν 72.134 δικαιούχους. Μέχρι τις 31 Μαρτίου η καταληκτική ημερομηνία για ρυθμίσουν τα δάνεια τους οι «κόκκινοι» δανειολήπτες.