ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:57:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Business Daily

Δεν θα λάβουν χρηματοδότηση 1 στις 5 επιχειρήσεις στην Αττική

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τόνισε πως θα πρέπει η χώρα να ασκήσει πίεση στην ΕΕ για αύξηση των χρηματοδοτικών εργαλείων με κοινοτική χρηματοδότηση.

Ξεπερνάνε το 1 δισ. ευρώ οι ανάγκες των σχεδόν 50.000 επιχειρήσεων που έχουν κάνει αίτηση για στήριξη στο σχετικό πρόγραμμα της περιφέρειας Αττικής όποως αναφέρει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που σημειώνει ότι «αν λάβουμε υπόψη μας ότι το διαθέσιμο ποσό του προγράμματος είναι μόλις 250 εκατ. ευρώ, αυτό σημαίνει ότι τελικά θα ενισχυθεί 1 στις 5 επιχειρήσεις της Αττικής, από όσες έσπευσαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον».

Αυτό, αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηδεοδοσίου και προσθέτει ότι «μοναδικός δρόμος για αποτελεσματικότερη στήριξη όσων αγωνίζονται για την επαγγελματική τους επιβίωση, είναι η αξιοποίηση όποιων κονδυλίων είναι εφικτό και η πίεση που πρέπει να ασκήσει η χώρα προς την ΕΕ για αύξηση των χρηματοδοτικών εργαλείων με κοινοτική χρηματοδότηση».

Ο ίδιος συνεχίζει στη δήλωσή του αναφέροντας ότι η αδυναμία ανάσχεσης της πανδημίας, κάτι που φαίνεται από τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών αποδεικνύει ότι η επιχειρηματικότητα δεν έχει ευθύνη για τη διασπορά του κορονοϊού, αφού στην πλειονότητα τους οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

«Πρέπει να σταματήσουν οι ισχυρισμοί ότι αν κρατήσουμε κλειστά τα καταστήματα και την εστίαση προστατευόμαστε από τον κορονοϊό και να δούμε πως μπορούμε με συντεταγμένο τρόπο και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, να επαναλειτουργήσουμε το λιανεμπόριο και τις υπηρεσίες. Ή ξεκινά και πάλι η οικονομική δραστηριότητα ή η κυβέρνηση οφείλει εδώ και τώρα να βρει τα αναγκαία κεφάλαια ενίσχυσης των πληττόμενων επιχειρήσεων. Άλλη λύση δεν υπάρχει» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με χρηματοδοτήσεις ύψους 5 δισ. ευρώ στήριξαν το εμπόριο οι τράπεζες

Αξιοποιώντας τα προγράμματα της πολιτείας, οι τράπεζες χρηματοδότησαν περισσότερες από 30.000 κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ποιοι κλάδοι έλαβαν στηρίχθηκαν από τα δανειακά προγράμματα των τραπεζών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπερψηφίσθηκε και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για τις μικροχρηματοδοτήσεις

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γεώργος Ζαββός, επανέλαβε πως οι φορείς των μικροπιστώσεων δεν θα είναι σαν τράπεζες, δεν δημιουργούν συστημικούς κινδύνους αντίστοιχους με αυτούς που δημιουργηθούν οι τράπεζες που έχουν καταθέσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευκρινίσεις του υπ. Ανάπτυξης για την ενίσχυση ρευστότητας της αγοράς

Προς διευκόλυνση των επιχειρηματιών, στην ηλεκτρονική σελίδα για το ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης έχει αναρτηθεί σχετικός πίνακας και αρχείο για τον ορισμό της προβληματικής επιχείρησης.