ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Έως 30/06 οι δηλώσεις φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών

Νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών δίνει παράταση στην υποβολή των δηλώσεων που έληξαν Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, αλλά και σε όσες θα λήξουν τον Μάρτιο.

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2021, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, που έληξε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, αλλά και αυτών που πρόκειται να λήξουν τον Μάρτιο.

Επίσης, παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 και ο χρόνος υποβολής για τις αντίστοιχες υποθέσεις, που η σχετική προθεσμία έληξε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του έτους 2020 και για τις οποίες είχε ήδη δοθεί παράταση με απόφαση του Υφυπουργού μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Η κυβέρνηση, με αυτή την απόφαση, επιδιώκει να διευκολύνει τους πολίτες, αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που έχουν επιφέρει τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας τους μήνες αυτούς, τόσο στην υποβολή των δηλώσεων όσο και στη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης και ρύθμιση οφειλών: Ολόκληρη η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ

Το υπ. Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία στην οποία ρυθμίζονται σειρά ευνοϊκών μέτρων για τους φορολογούμενους, τα οποία αφορούν κυρίως χρέη που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι νέες ρυθμίσεις οφειλών στην εφορία: Τρεις παρεμβάσεις από το υπ. Οικονομικών

Με ευνοϊκούς όρους ρυθμίζονται υποχρεώσεις της περιόδου Μαρτίου - Ιουνίου, αναβιώνει η ρύθμιση για όσους την έχασαν λόγω πανδημίας και καθιερώνεται εξόφληση σε 120 δόσεις για οφειλές από δάνεια με εγγύηση Δημοσίου.