ΓΔ: 876.09 0.04% Τζίρος: 84.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:08:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kourmousis-xreos
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Ανανέωση της θητείας Φ. Κουρμούση στη Διαχείριση Ιδιωτικού Χρέους

Για 4 χρόνια ακόμα θα παραμείνει στη θέση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ο Φώτης Κουρμούσης που κατέχει το συγκεκριμένο πόστο από το 2016.

Ανανεώθηκε για 4 χρόνια, με κοινή απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, η θητεία του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση.

Ο κ. Κουρμούσης κατέχει τη θέση από το 2016. Στο παρελθόν είχε εργασθεί σε θέσεις ειδικού συμβούλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών (Οικονομική Πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών UNEP FI και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ίδιου Οργανισμού, UNDP), καθώς και στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EEA), στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την προώθηση επενδύσεων, κ.α.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (Environmental Management) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει μετεκπαιδευτεί στη Στρατηγική και Ηγεσία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (SAID Business School). Είναι διδάκτορας μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Γεννήθηκε το 1976 και έχει ένα γιο 3 ετών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρύθμιση οφειλών και παροχή 2ης ευκαιρίας-Τα βασικά χαρακτηριστικά του ν/σ

Στόχος του νομοσχεδίου, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, είναι η αντιμετώπιση, με αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, ευελιξία και κοινωνική δικαιοσύνη, του μεγάλου οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος της υπερχρέωσης των πολιτών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο... δεκάλογος των φοροελαφρύνσεων που ψηφίζονται αύριο στη Βουλή

Μεταξύ άλλων, «παγώνουν» τα τεκμήρια διαβίωσης για τους πληττόμενους από την πανδημία και εξαιρούνται τα έκτακτα εισοδήματα από τον υπολογισμό των ελάχιστων δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.
Skylakakis, ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Σκυλακάκης: Στο τραπέζι με τους Θεσμούς η προκαταβολή φόρου

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες και να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα ή μηδενικά ενοίκια.