ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:28:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Απειλεί με πρόστιμα τις τράπεζες ο Α. Γεωργιάδης για τις προμήθειες

Ο υπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού ερευνά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές και θα επιβάλει πρόστιμα, εάν διαπιστώσει παραβάσεις. «Δεν θα κάνουν ό,τι θέλουν οι τράπεζες», τόνισε ο Α. Γεωργιάδης.

«Η κυβέρνηση είναι παρούσα και έτοιμη να παρέμβει»: αυτό ήταν το αυστηρό μήνυμα του υπουργού Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδη, προς τις διοικήσεις των τραπεζών, με αφορμή τις αποφάσεις τους για επιβολή νέων προμηθειών σε καθημερινές συναλλαγές, ενώ προειδοποίησε ότι θα εξεταστούν πολύ προσεκτικά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού πιθανές εναρμονισμένες πρακτικές και θα επιβληθούν στις τράπεζες πρόστιμα.

Μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος ζήτησε να λάβει η κυβέρνηση μέτρα για την προστασία των καταναλωτών, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και δεσμεύτηκε ότι, σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθούν πρόστιμα.

«Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές, ιδίως των 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα αν διαπιστωθούν παραβάσεις». δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό οι τραπεζίτες, την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις των τραπεζών και, σε περίπτωση που δεν είναι λογικές, όπως είπε, τότε η κυβέρνηση είναι παρούσα και έτοιμη να παρέμβει.

«Όχι, δεν θα κάνουν οι τράπεζες ό,τι θέλουν στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τα πάντα και θα λάβει αν χρειαστεί πρωτοβουλίες, αλλά πάντα εντός του θεσμικού πλαισίου και των ορίων που προβλέπει.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την τρίμηνη επιδότηση τόκων επιχειρηματικών δανείων

Η δράση αφορά στην κάλυψη τόκων υφιστάμενων ενήμερων έως τις 31/12/2019 δανείων, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διαθέτουν ενεργό ΚΑΔ από όσους έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώσεις και σε υπάρχουσες τραπεζικές χρεώσεις προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

Με παρέμβαση του σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι οι τράπεζες θα ανακοινώσουν όχι μόνο την αναστολή των αυξήσεων που είχαν προαναγγείλει αλλά και μειώσεις σε χρεώσεις που έχουν ήδη επιβάλλει.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με χρηματοδοτήσεις ύψους 5 δισ. ευρώ στήριξαν το εμπόριο οι τράπεζες

Αξιοποιώντας τα προγράμματα της πολιτείας, οι τράπεζες χρηματοδότησαν περισσότερες από 30.000 κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ποιοι κλάδοι έλαβαν στηρίχθηκαν από τα δανειακά προγράμματα των τραπεζών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Τζούρος: Να λειτουργήσει ομαλά ο μηχανισμός αναγκαστικής εκτέλεσης

Ο γενικός διευθυντής της Intrum Hellas σημείωσε πως τα επόμενα έτη, σημαντικός όγκος ακινήτων θα αποκτηθεί από τις real estate εταιρείες που δημιουργούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηρακλής».