ΓΔ: 949.39 -0.67% Τζίρος: 82.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Άδωνις Γεωργιάδης

Α. Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στην έφοδο στις τράπεζες

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν έχει καμία εμπλοκή στην απόφαση που πήρε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη χθεσινή της έφοδο στις τράπεζες.

Καμία σχέση δεν είχε η Κυβέρνηση με τη χθεσινή έφοδο στις τράπεζες από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν έχει καμία εμπλοκή στην έφοδο και την απόφαση πήρε η Επιτροπή Ανταγωνισμού που είναι εντελώς ανεξάρτητη.«Δεν είναι λαϊκισμός να κάνει τη δουλειά της» υπογράμμισε ο υπουργός όταν κλήθηκε να σχολιάσει αν η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν λαϊκισμός, από τη στιγμή που υπήρχαν καταγγελίες για εναρμονισμένες πρακτικές έπρεπε να τις ερευνήσει. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BD νωρίς χθες το πρωί, σε μια πολύ καλά συντονισμένη επιχείρηση, πολλές δεκάδες ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού πραγματοποίησαν έφοδο στα κεντρικά κτίρια των συστημικών τραπεζών Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς καθώς επίσης στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών όπου προχώρησαν στην αντιγραφή του περιεχομένου σκληρών δίσκων υπολογιστών ανωτάτων διοικητικών στελεχών, πραγματοποίησαν έρευνες σε συρτάρια και ντουλάπες, απέκτησαν έγγραφα και άλλο υλικό ζητώντας μάλιστα από τα στελέχη να παραμείνουν στα γραφεία τους και να μην μετακινηθούν.

Πρόκειται για επιχείρηση άνευ προηγουμένου που προκάλεσε σοκ στο προσωπικό των τραπεζών και έντονο προβληματισμό στις διοικήσεις οι οποίες δεν φαίνεται να πιστεύουν ότι όλη αυτή η κινητοποίηση έγινε για τις προμήθειες, χωρίς ωστόσο να εντοπίζουν άλλες συγκεκριμένες αιτίες.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έκανε γνωστό στις τράπεζες το αντικείμενο τις έρευνας, ενώ τα στελέχη της διέθεταν εισαγγελικές εντολές για την απόσπαση στοιχείων που ξεπερνούσαν τη δικαιοδοσία της Επιτροπής.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση ΚΙΝΑΛ για τις τραπεζικές προμήθειες

Την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις χρεώσεις των τραπεζών ζήτησε το Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας ότι «οι τράπεζες επιβάλλουν οριζόντιες, αδικαιολόγητες χρεώσεις που δεν έχουν ούτε ηθική ούτε πολιτική νομιμοποίηση».
adonis, georgiadis, ypourgeio anaptyxis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμπλοκές με τα δάνεια για ΕΣΠΑ σε μικρές επιχειρήσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε στη Βουλή πως ενθαρρύνει τα τραπεζικά ιδρύματα να χρηματοδοτούν τα εγκεκριμένα από τον αναπτυξιακό νόμο προγράμματα και ανέφερε πως θα εάν χρειαστεί θα σχεδιαστούν περαιτέρω εργαλεία μέσω της αναπτυξιακής τράπεζας.