ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Αντιδρούν οι υπάλληλοι της Εθνικής Ασφαλιστικής για τη συμφωνία πώλησης

Την κριτική τους απέναντι στην διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αλλά και την κυβέρνηση, ασκούν μέσα από σχετική ανακοίνωση οι υπάλληλοι της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Kριτική στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και την κυβέρνηση για την συμφωνία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής ασκεί με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση των υπαλλήλων αναφέρει τα εξής:

«Χωρίς αιδώ Κυβέρνηση, Τράπεζα Ελλάδος και Εθνική Τράπεζα δέχτηκαν να ξεπουληθεί η ιστορία αντί 234 εκατομμυρίων ευρώ για το 90% της Εταιρίας - όπως μαθαίνουμε - και σε μια πενταετία ακόμα 125 εκατομμύρια, εάν και εφόσον οι ζημιές των συμβολαίων ζωής με νοσοκομειακές καλύψεις διατηρηθούν στα όρια του budget που έχει καθοριστεί. 'Αρα, στην καλύτερη περίπτωση 359 εκατομμύρια. Να ξεπουληθούν 4.500 οικογένειες σε ένα επιθετικό hedge fund, που θα απομυζήσει την εταιρία και σε 5 με 7 χρόνια θα την ξαναπουλήσει, σύμφωνα με τις δικές τους ανακοινώσεις.

Το επενδυτικό hedge fund CVC Partners ήδη κατέχει σχεδόν το 35% του μεριδίου της αγοράς στις Γενικές Κλινικές και σχεδόν το 30% του μεριδίου της αγοράς στις Μαιευτικές - Γυναικολογικές Κλινικές, καθώς στον όμιλο Υγεία περιλαμβάνονται το Λητώ και το Μητέρα», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. Και προστίθεται: «Αλήθεια τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον με τις αυξήσεις ασφαλίστρων ζωής και υγείας; Σε τι ύψος θα τα καθορίσει, τη στιγμή που ο ίδιος είναι και ο αγοραστής και ο προσφέρων τις υπηρεσίες υγείας;

Το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας δέχτηκε να ξεπουλήσουν μια εταιρία με πάνω από 1,2 δις ευρώ ίδια κεφάλαια, πάνω από 3,7 δις επενδεδυμένα κεφάλαια εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος τους στην Ελλάδα, πάνω από 500 εκατομμύρια ρευστότητα, και πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ φετινή κερδοφορία, με πλήρως καλυμμένη ακόμα και χωρίς μεταβατικά μέτρα την κεφαλαιακή της επάρκεια, Η δε συνολική κερδοφορία της Εθνικής Ασφαλιστικής την τελευταία επταετία ξεπερνάει κατά πολύ τα 500 εκατομμύρια ευρώ».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η δομή της συμφωνίας της Εθνικής με CVC για την Εθνική Ασφαλιστική

Η αξία της εταιρείας υπολογίζεται σε 505 εκατ. ευρώ, αλλά η Εθνική θα πάρει άμεσα για το 90,01% των μετοχών το ποσό των 209,5 εκατ. ευρώ. Στις 21 Απριλίου η γενική συνέλευση για την έγκριση του deal.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του 90% της Εθν. Ασφαλιστικής στο CVC

Στα 505 εκατ. η αποτίμηση του 100% της ασφαλιστικής. Σημαντικό μέρος του τιμήματος, 120 εκατ. ευρώ, συνδέεται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων μέχρι το 2026.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΕ: Ανάκαμψη με ρυθμό άνω του 10% μετά το α' τρίμηνο του 2021

Σύμφωνα με την ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας δημοσιονομική πολιτική, τραπεζικές χορηγήσεις και φυσικά η πορεία του τουρισμού είναι οι τρεις βασικοί παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία της οικονομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνική: Μεγάλη πίεση ρευστότητας στην εστίαση και στα ξενοδοχεία

Στα 16 από 34 δισ. ευρώ το 2020 θα μειωθούν φέτος οι ανάγκες ρευστότητας των επιχειρήσεων, καθώς θα αυξήσουν τις πωλήσεις, όπως εκτιμά η Εθνική Τράπεζα. Στην «κόκκινη ζώνη» οι επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης.