ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση μισθών για τους εργαζομένους στην καπνοβιομηχανία

Η νέα διετής συλλογική σύμβαση εργασίας θα έχει ισχύ το 2021 και 2022 ενώ εντάσσονται και νέες ειδικότητες σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου.

Ευχάριστα νέα για τους περισσότερους από 2.500 εργαζομένους στον κλάδο της καπνοβιομηχανίας, καθώς ΣΕΒ και Ομοσπονδία Εργαζομένων Καπνοβιομηχανιών Ελλάδος υπέγραψαν διετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με μεσοσταθμική αύξηση μισθών 1%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2020 ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής του κλάδου παρουσίασε αύξηση 11,5% σε σχέση με το 2019.

Η σύμβαση, με διάρκεια ισχύος το 2021 και το 2022, καλύπτει τους εργαζόμενους στις καπνοβιομηχανίες όλης της χώρας. Προβλέπει, όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΒ, μεσοσταθμική αύξηση 1%, από 1η Ιανουαρίου 2021 και καθόλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης, σε όλες τις κατηγορίες, ένταξη νέων ειδικοτήτων σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου και σύσταση Ομάδας Εργασίας για θέματα εκσυγχρονισμού των ειδικοτήτων των εργαζομένων στις καπνοβιομηχανίες.

Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, Ευθύμιος Βιδάλης, υπογράμμισε ότι ο Σύνδεσμος «ανταποκρινόμενος στο θεσμικό του ρόλο, υπέγραψε τη συλλογική σύμβαση της καπνοβιομηχανίας η οποία καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρήσεων μελών του. Στόχος μας παραμένει η παραγωγική λειτουργία των επιχειρήσεων κάθε κλάδου, η διατήρηση και ενίσχυση παραγωγικών και βιώσιμων θέσεων εργασίας καθώς και η διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης και ευημερίας των εργαζομένων».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒ: Σημαντική υστέρηση του ιδιωτικού τομέα στις επενδύσεις για έρευνα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο διευθυντής της Διανέοσις, οι δαπάνες του ιδιωτικού τομέα για έρευνα και ανάπτυξη διαμορφώνονται στο 0,59 % του ΑΕΠ έναντι 1,42 % που είναι ο μέσος όρος στην E.E.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒ: Αργοί οι ρυθμοί του ψηφιακού μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού

Στην Ελλάδα παρατηρείται υστέρηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό με μόνο τις μισές επιχειρήσεις να επενδύουν στην «εσωτερική» εφοδιαστική αλυσίδα τους, με αποτέλεσμα η προσέλκυση επενδύσεων να είναι σπάνια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακό εργαστήριο από τον ΣΕΒ με θέμα «Ψηφιακές Εφοδιαστικές Αλυσίδες»

Όπως σημειώνεται, η 4η βιομηχανική επανάσταση, αλλά και οι προκλήσεις της Covid-19, επιβάλλουν το μετασχηματισμό των παραδοσιακών γραμμικών εφοδιαστικών αλυσίδων σε δυναμικά και ευέλικτα μοντέλα.