ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κινδυνεύει με λουκέτο το 30% των σχολών οδηγών λόγω της πανδημίας

Την ανάγκη για άμεσο άνοιγμα των σχολών οδήγησης τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής, Νίκος Γρέντζελος.

Την άμεση επαναλειτουργία των σχολών οδηγών ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής, Νίκος Γρέντζελος σε συνέντευξή του στο ΑΡΤ TV, τονίζοντας παράλληλα τον κίνδυνο να μην ανοίξει καν το 30% των επιχειρήσεων του κλάδου λόγω της πανδημίας.

Όπως σημειώνεται, ο κ. Γρέντζελος υπογράμμισε τη ζημία που έχει υποστεί ο κλάδος στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, εξηγώντας ότι τον τελευταίο χρόνο οι σχολές οδηγών έχουν λειτουργήσει μόλις τέσσερις μήνες.

Παράλληλα, όπως ανέφερε, οι επαγγελματίες εκπαιδευτές έμειναν εκτός των επιστρεπτέων προκαταβολών και, όπως εκτίμησε, ενδεχομένως να αποκλειστούν και από την επιδότηση των παγίων δαπανών, αν δεν ενταχθούν σε αυτήν οι αυτοαπασχολούμενοι, κατηγορία στην οποία ανήκει το 90% του κλάδου. Συγχρόνως, εκτίμησε πως είναι πιθανό το 30% των επιχειρήσεων του κλάδου να μην καταφέρουν να ανοίξουν καν, λόγω των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Γρέντζελος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης για το άνοιγμα των σχολών οδηγών, αφού τα μαθήματα οδήγησης γίνονται με ραντεβού, που μπορούν εύκολα να ιχνηλατηθούν, ενώ λαμβάνονται όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Θα ζητήσουμε άρση του ραντεβού ανά κατάστημα

Τη στήριξη των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου ζητά ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελετηρίου Αθηνών, αναφέροντας συγχρόνως ότι οι μισές επιχειρήσεις στην Αθήνα παρέμειναν κλειστές τις δύο πρώτες μέρες επανεκκίνησης της αγοράς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Δεν επιτρέπονται άλλες καθυστερήσεις στο άνοιγμα

Τις εκτιμήσεις του για κλείσιμο 200.000 επιχειρήσεων το προσεχές διάστημα, έκανε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τονίζοντας ότι δεν ευθύνεται το λιανεμπόριο για την αύξηση των κρουσμάτων.
sxoles odigon-odigisi-autokinita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την επαναλειτουργία των σχολών οδηγών ζητούν οι επαγγελματίες

Όπως ανέφεραν στον γγ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη οι επαγγελματίες, η επανεκκίνηση της δραστηριότητας μπορεί να γίνει με όλα τα μέτρα ασφαλείας και δεν γίνεται να καθυστερήσει άλλο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητηριακή κοινότητα: Στη σωστή κατεύθυνση τα νέα μέτρα στήριξης

Με «καλό μάτι» είδαν τα μέτρα για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων οι πρόεδροι του ΕΒΕΑ, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής. Ποιες είναι οι αμφιβολίες τους.