ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κίνηση αυτοκινήτων Αθήνα
Σημαντική κυκλοφοριακή συμφόρηση σε δρόμο της Αθήνας με πολλά αυτοκίνητα και ταξί.

Κινδυνεύει με λουκέτο το 30% των σχολών οδηγών λόγω της πανδημίας

Την ανάγκη για άμεσο άνοιγμα των σχολών οδήγησης τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής, Νίκος Γρέντζελος.

Την άμεση επαναλειτουργία των σχολών οδηγών ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής, Νίκος Γρέντζελος σε συνέντευξή του στο ΑΡΤ TV, τονίζοντας παράλληλα τον κίνδυνο να μην ανοίξει καν το 30% των επιχειρήσεων του κλάδου λόγω της πανδημίας.

Όπως σημειώνεται, ο κ. Γρέντζελος υπογράμμισε τη ζημία που έχει υποστεί ο κλάδος στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, εξηγώντας ότι τον τελευταίο χρόνο οι σχολές οδηγών έχουν λειτουργήσει μόλις τέσσερις μήνες.

Παράλληλα, όπως ανέφερε, οι επαγγελματίες εκπαιδευτές έμειναν εκτός των επιστρεπτέων προκαταβολών και, όπως εκτίμησε, ενδεχομένως να αποκλειστούν και από την επιδότηση των παγίων δαπανών, αν δεν ενταχθούν σε αυτήν οι αυτοαπασχολούμενοι, κατηγορία στην οποία ανήκει το 90% του κλάδου. Συγχρόνως, εκτίμησε πως είναι πιθανό το 30% των επιχειρήσεων του κλάδου να μην καταφέρουν να ανοίξουν καν, λόγω των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Γρέντζελος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης για το άνοιγμα των σχολών οδηγών, αφού τα μαθήματα οδήγησης γίνονται με ραντεβού, που μπορούν εύκολα να ιχνηλατηθούν, ενώ λαμβάνονται όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικογενειακή ασφάλιση προστασία
ESG

Επιμελητήριο: Πασχαλινές δράσεις αλληλεγγύης με στήριξη σε ευάλωτες ομάδες

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης ενόψει Πάσχα, επισκέφθηκε έξι ιδρύματα και στηρίζει παιδιά και ευάλωτους συμπολίτες. Ο πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε το κοινωνικό πρόσωπο των ΜμΕ.
λογαριασμός ρεύματος ενέργεια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για το ενεργειακό κόστος

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε πως τα μέτρα στήριξης της βιομηχανίας είναι θετικά, όμως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους και της μειωμένης κατανάλωσης, αυξάνοντας τους κινδύνους.
Ανεφοδιασμός καυσίμων αυτοκινήτου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βενζινοπώλες: Αδιέξοδο με το πλαφόν, εξετάζουν κινητοποιήσεις

Έκτακτη συνέλευση πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος για το πλαφόν στα καύσιμα, κάνοντας λόγο για μη βιώσιμα πρατήρια. Αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις, αναμένοντας τη συνάντηση με τον υπ. Ανάπτυξης αύριο.
Φύτευση νεαρής πεύκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δενδροφύτευση στον Άλιμο από την ΕΕΑ την Τετάρτη 18 Μαρτίου

Το ΕΕΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου και τη We4All, διοργανώνει δενδροφύτευση την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 10:00 π.μ. στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Αλίμου για την ενίσχυση του πρασίνου και της περιβαλλοντικής συνείδησης.
Σεμινάριο σε αίθουσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ημερίδα ΕΕΑ: Νεανική παραβατικότητα, βία και ναρκωτικά

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνδιοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τη νεανική παραβατικότητα, βία και ναρκωτικά στις 16 Μαρτίου 2026 στην ΕΣΗΕΑ, με έμφαση στις αιτίες και τις λύσεις αυτών των κοινωνικών φαινομένων.