ΓΔ: 899.16 0.17% Τζίρος: 83.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μπήκαν οι υπογραφές για 20 συμβάσεις του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», ύψους 323,5 εκ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέσα στο 2021 αναμένεται να έχει προχωρήσει η υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του φυσικού αντικειμένου των υπογραφέντων συμβάσεων.

Στην υπογραφή 20 εκτελεστικών συμβάσεων του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», έργο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ύψους 323,5 εκατ. ευρώ, προχώρησε η «Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε».

Το υποέργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ - Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες Νησίδων 1-8», αφορά στη μελέτη, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός συνόλου αναβαθμισμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών πρόσβασης και τηλεφωνίας, για χρονικό διάστημα διάρκειας 36 μηνών, από την υλοποίησή τους, στους φορείς που ανήκουν γεωγραφικά σε κάθε μια από τις 8 Νησίδες (συνολικά πάνω από 34.500 Φορείς), στο πλαίσιο του Δικτύου Δημοσίου Τομέα.

Συγκεκριμένα υπεγράφησαν από τους Σταύρο Ασθενίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της ΚτΠ Μ.Α.Ε., Λυκούργο Αντωνόπουλο, διευθυντή Πωλήσεων ICT σταθερής και κινητής τηλεφωνίας της «ΟΤΕ Α.Ε», Χέρμαν Ριντλ, γενικό διευθυντή εταιρικών πελατών και Ψηφιακού Μετασχηματισμού της «WIND ΑΕΒΕ», Παναγιώτη Γεωργιόπουλο, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα συμβούλου της FORTHNET Α.Ε και την Αικατερίνη Σταθάκη, γενική διευθύντρια VODAFONE BUSINESS, οι είκοσι εκτελεστικές συμβάσεις του έργου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» για το υποέργο «Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες Νησίδων 1 - 8» συνολικού προϋπολογισμού 323.594.375,66 ευρώ. Ανάδοχοι του έργου είναι οι εταιρίες: OTE A.E. (172.235.782,11 Euro), WIND A.E.B.E. (45.932.117,08 ευρώ), FORTHNET Α.Ε. (42.039.359,41 ευρώ), VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ (63.387.117,07 ευρώ)

Με την υλοποίηση του έργου θα επιτευχθεί:

  • Η παροχή υπηρεσίας πρόσβασης στους Φορείς που ανήκουν γεωγραφικά στις 8 νησίδες με χρήση υφιστάμενων ή και νέων οπτικών υποδομών των παρόχων και ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 1GBps, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του κάθε Φορέα.
  • Η παροχή υπηρεσίας διανομής για τη διασύνδεση των Φορέων της κάθε νησίδας και την συγκέντρωσή τους σε κόμβους διανομής (PoPs) μέσω πολλαπλών 10Gbps κυκλωμάτων.
  • Η διασύνδεση των κεντρικών κόμβων διανομής κάθε νησίδας στην κεντρική υποδομή κορμού του δικτύου - το SIX.
  • Η παροχή υπηρεσίας τηλεφωνίας On-net (δωρεάν μεταξύ των Φορέων) και Off-net τους φορείς της νησίδας, με προπληρωμένο το κόστος της εξωτερικής (Off-net) τηλεφωνίας.
  • Η παροχή backup συνδέσεων πρόσβασης σε συγκεκριμένης κατηγορίας φορείς.
  • Η παροχή xDSL-τύπου συνδέσεων σε τουλάχιστον 375 υφιστάμενα ασύρματα σημεία πρόσβασης για το κοινό (Public Hotspots).

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη «ενδοδικτυακής» επικοινωνίας εντός του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» εντελώς δωρεάν, δίνοντας έτσι στα κρατικά ταμεία μια σημαντική εξοικονόμηση σχετικά με τις τηλεπικοινωνιακές δαπάνες του Δημοσίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται εντός του 2021 να έχει προχωρήσει η υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του φυσικού αντικειμένου των υπογραφέντων συμβάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες εκτελεστικές συμβάσεις του έργου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» υπεγράφησαν ψηφιακά, καθώς η ΚτΠ Μ.Α.Ε είναι από τους πρώτους Οργανισμούς του Δημοσίου, η οποία απέκτησε τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικών δημόσιων εγγράφων, είτε σε μορφή πρωτοτύπου είτε σε μορφή ακριβούς αντιγράφου. Εξοικονομήθηκαν έτσι χιλιάδες σελίδες χαρτιού και σημαντικός χρόνος κι ενέργεια.

Ο κ. Ασθενίδης, τόνισε ότι «η ηλεκτρονική υπογραφή των 20 συμβάσεων του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, αποτελεί ακόμα ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως προς τον μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης, ώστε αφενός οι πολίτες να απολαμβάνουν ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες από το Δημόσιο και αφετέρου οι δημόσιοι λειτουργοί να μπορούν να τις προσφέρουν αποτελεσματικά, με ταχύτητα και ασφάλεια, προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων, μέσα από ένα σύγχρονο περιβάλλον που διευκολύνει την εργασία και τα καθήκοντά τους».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Γιάντσης, γενικός διευθυντής Έργων της ΚτΠ Μ.Α.Ε. ανέφερε ότι «η υπογραφή των 20 εκτελεστικών συμβάσεων, αποτελεί το επιστέγασμα μιας ακόμη απαιτητικής εσωτερικής διαδικασίας του mega-project ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ και συνάμα την έναρξη της υλοποίησης του σημαντικού αυτού υποέργου».

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» αφορά στη δημιουργία του δικτύου δημόσιου τομέα με κύριο αντικείμενο την παροχή ενός συνόλου αναβαθμισμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο σύνολο των φορέων της γενικής κυβέρνησης για τρία συνεχόμενα έτη, παρέχοντας έτσι κάλυψη σε 34.500 φορείς του Δημοσίου, καθώς και υπηρεσίες ασύρματων τηλεπικοινωνιών. Αποτελεί συνέχεια και επέκταση (ποσοτική και ποιοτική) του υφιστάμενου Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», το οποίο καλύπτει σήμερα μόλις 4.500 σημεία παρουσίας φορέων.

Με την ολοκλήρωση του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», όλοι οι φορείς του Δημοσίου, θα διαθέτουν αναβαθμισμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, με δραστική αύξηση των ταχυτήτων πρόσβασης στο ίντερνετ και σύγχρονο εξοπλισμό πρόσβασης/ασφάλειας/τηλεφωνίας/τηλεδιάσκεψης, προσφέροντας έτσι ακόμα περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη. Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά το Δημόσιο θα γνωρίζει με ακρίβεια πόσα χρήματα δαπανά για τις ανάγκες επικοινωνίας των φορέων του (σταθερή, κινητή τηλεφωνία και internet).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

optiki-tilepikoinonies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απλούστευση της διαδικασίας εγκατάστασης - επέκτασης οπτικών ινών

Όπως σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωση τα υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «πρόκειται για μία απόφαση που συμβάλλει στην επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερες από 200 χιλιάδες ήδη οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2

Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν και αυτή τη φορά να πάρουν τα χρήματα είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο.
digital, metasximatismos, emporio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα για Ευρωπαίους που θέλουν εργασία στην Ελλάδα

Μέσα από την Ελληνική Πύλη Ενιαίας Εξυπηρέτησης οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για όλες τις σχετικές διαδικασίες και αρμόδιους φορείας καθώς και το κόστος διεκπεραίωσης της διαδικασίας.
pierrakakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Σύντομα θα ανακοινωθούν και νέες επενδύσεις στη χώρα

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε στις επενδύσεις που έχουν γίνει από εταιρείες όπως η Pfizer, η Cisco, η Delloite και η Deutsche Telekom και σημείωσε πως η Ελλάδα καλύπτει ταχύτατα το χάσμα με τις πιο προηγμένες τεχνολογικά χώρες.
digital transformation-texnologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 1,3 δισ. το κέρδος του κράτος στην πενταετία από το ψηφιακό άλμα

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος τόνισε ότι έχει επιτευχθεί μια ραγδαία ψηφιοποίηση του κράτους που κάθε χρόνο εξοικονομεί 268 εκατ. ευρώ.
Revma, Reuma, Timologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 300.000 οι αιτήσεις για power pass, ποια ΑΦΜ παίρνουν σειρά

Για όσες ημέρες παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, θα διενεργείται προέλεγχος και θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις στους πολίτες για τυχόν διορθώσεις και η καταβολή στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.