ΓΔ: 899.16 0.17% Τζίρος: 83.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Συνεργασία ΟΑΕΔ - ΒΕΑ για πρόγραμμα πρακτικής σε τεχνικά επαγγέλματα

Υπάρχει ανοικτό πεδίο συνεργασίας με το ΒΕΑ και τους επαγγελματικούς κλάδους που εκπροσωπεί, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Η υλοποίηση νέων προγραμμάτων μαθητείας και κατάρτισης για επαγγελματίες και βιοτέχνες, τέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης του Α΄ αντιπροέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνου Δαμίγου, με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Ο κ. Πρωτοψάλτης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην αξιοποίηση των προτάσεων του ΒΕΑ, προκειμένου να ολοκληρωθούν στοχευμένα προγράμματα για την εκπαίδευση νέων τεχνιτών, σε αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ από την πλευρά του, επισήμανε ότι υπάρχει ανοικτό πεδίο συνεργασίας με το ΒΕΑ και τους επαγγελματικούς κλάδους που εκπροσωπεί, αποδέχθηκε μάλιστα ως σημαντικά, όλα τα αιτήματα για το «άνοιγμα» των ειδικοτήτων που ζητούνται, με την προϋπόθεση ότι θα καλυφθεί στη συνέχεια και η ανάγκη της πρακτικής άσκησης, από τις επιχειρήσεις - μέλη του επιμελητηρίου.

«Μαθητεία χωρίς πρακτική άσκηση, δεν νοείται. 'Αλλωστε, το κέρδος των επιχειρήσεων θα είναι διπλό» τόνισε, ζητώντας από τους εκπροσώπους των κλάδων, να του καταθέσουν τις ειδικότητες που έχουν ανάγκη, γεωγραφικά προσδιορισμένες, ώστε να καταρτίσει αναλόγως ο ΟΑΕΔ, τα αντίστοιχα προγράμματα. Υπενθυμίζεται ότι στην πρακτική άσκηση, η συμμετοχή του εργοδότη είναι 9,30 ευρώ, από τα συνολικά 21,78 ευρώ την ώρα, καθώς τα υπόλοιπα τα καλύπτει ο ΟΑΕΔ, μέσω ΕΣΠΑ.

Σχετικά με τους εργοδότες επιχειρηματίες, ο κ. Πρωτοψάλτης επισήμανε, ότι υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησης εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, σε εξειδικευμένες τεχνολογίες και τομείς, όπως η ηλεκτροκίνηση, με τους εκπροσώπους του ΒΕΑ και των κλάδων, να δεσμεύονται ότι θα επανέλθουν άμεσα, με συγκεκριμένες προτάσεις.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος Κ. Δαμίγος τόνισε, ότι είναι ευκαιρία στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία, να αξιοποιηθούν στο μέγιστο τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τόσο προς όφελος των βιοτεχνικών επιχειρήσεων, όσο και των νέων ανέργων, που μπορούν να εξασφαλίσουν επαγγελματική επάρκεια και σταθερότητα εισοδήματος.

Τέλος, σημειώνεται ότι στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη στο ΒΕΑ για το θέμα, συμμετείχαν εκ μέρους του επιμελητηρίου και ως εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η), ο αντιπρόεδρος Κώστας Δαμίγος, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων Μοτοσυκλετών (Ε.Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ) ο πρόεδρός της Αθανάσιος Νικολόπουλος και εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α.), ο πρόεδρός της Γιώργος Βλασσόπουλος. Επίσης, από πλευράς του ΟΑΕΔ συμμετείχε η γενική διευθύντρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Αθανασία Θεοδωρίδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως τις 27 Μαΐου οι αιτήσεις για επιδοτούμενη απασχόληση 5.000 ανέργων

Το πρόγραμμα και συγκεκριμένα η Γ’ φάση του αφορά ανέργους ηλικίας 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες και αναπτύσσεται σε έξι περιφέρειες της χώρας. Ηλεκτρονικά καταθέτουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.   
Protopsaltis-oaed
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σπ. Πρωτοψάλτης: Μεγάλες αλλαγές στην αγορά εργασίας φέρνει ο νέος ΟΑΕΔ

Στη μετονομασία του ΟΑΕΔ σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης αναφέρθηκε ο διοικητής του σε εκδήλωση του ΕΒΕ Πειραιώς για τις πληθωριστικές πιέσεις. Σε νέα εποχή η οικονομία σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Πειραιώς Κορκίδη.
Protopsaltis-oaed
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σπ. Πρωτοψάλτης: Ο ΟΑΕΔ αλλάζει για να καλύψει τις ανάγκες της οικονομίας

Σύμφωνα με τον διοικητή του Οργανισμού στόχος του νομοσχεδίου είναι η μετατροπή του σε εργαλείο για αύξηση της απασχόλησης, με έμφαση στον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.